DIY: customized Ballerina-Espadrille

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
DIY: customized Ballerina-Espadrille

DSCN4201

Crafternoon! Geef je schoenen deze zomer een persoonlijke twist met deze leuke tutorial:

1/

DSCN4117-2Benodigdheden
-1 paar espadrilles
-2x een satijnen lint van 2,5 à 3 m lang
-Een breekmes
-Naalden

2/

DSCN4120-2Stap 1
Begin met bepalen waar je het lint graag zou willen. Om je zigzag patroon mooi gelijk te maken, kan je best op voorhand het lint vast spelden. Je kan zelf bepalen hoever je het lint uit elkaar wil.

3/

DSCN4123-2Stap 2
Als je klaar bent met het vastspelden, kan je beginnen aan de gaatjes waardoor het lint moet. Snij met je breekmes aan de zijkant van de schoen, op de plaatsen waar het lint vastgespeld zit, horizontale gleufjes. Deze moeten ongeveer even breed zijn als je lint zelf.

4/

DSCN4196-2Stap 3
Nu kan het weven beginnen. Start vooraan de  espadrille. Je kan er best voor zorgen dat het eerste streepje lint op de espadrille gelijk valt met het midden van het totale lint. Zo krijg je een linker en rechter helft die even lang zijn.

5/

DSCN4200Stap 4
Om een mooi zig-zag effect te krijgen moet zowel de linker als de rechter helft van het lint door hetzelfde gleufje lopen.

6/

DSCN4206Stap 5
Na het weven van de voorkant, breng je het lint via de zijkant tot aan de achterzijde van de espadrille. Maak daar een verticale gleuf waar beide delen van het lint door kunnen.

7/

DSCN4205Stap 6
Haal het lint door het gleufje aan de achterzijde. Nu zit alles goed vast. De rest van het lint kan je langs je been omhoog knopen. Eindig met een mooie strik. Draag deze balerina-espadrille onder een romantisch jurkje voor een totaaleffect.

(stagiaire Jolien Van Puyvelde)