3 x redenen om een lange afstandsrelatie aan te gaan

Gepubliceerd op 16 Juni 2014 door Britt Valkenborghs
3 x redenen om een lange afstandsrelatie aan te gaan
Lange afstandsrelatie
Marion Cotillard en Owen Wilson in Midnight in Paris

Een lange afstandsrelatie aangaan met iemand in het buitenland, er zijn heel wat voor- en tegenstanders. Reizen wordt steeds makkelijker, en veel bestemmingen zijn dankzij de low-cost luchtvaartmaatschappijen niet zo duur meer. Volgens ons zijn er verschillende redenen waarom een relatie met iemand in het buitenland kan werken. Toch nog twijfels? Hier zijn nog 3 andere goede redenen om een lange afstandsrelatie te overwegen. 

1. Je grenzen verleggen
Reizen was nog nooit zo toegankelijk, en de reislust van de jonge generatie nog nooit zo groot. Iemand ontmoeten uit een interessante stad of land zorgt niet alleen voor een avontuurlijk kantje aan jullie relatie. Er zijn ook heel wat interessante gesprekstopics die zullen zorgen dat jullie niet snel uitgepraat zullen zijn. Vliegangst? Je zal heel wat sneller het vliegtuig nemen naar deze spannende bestemming. Want liefde overwint alles, toch?

2. Nieuwe vrienden maken
Een nieuwe vriend of vriendin betekent ook een nieuwe vriendengroep. Je hoeft geen schrik te hebben om alleen op je nieuwe bestemming aan te komen. De losse vakantiestemming zorgt er namelijk zeker voor dat je sneller nieuwe contacten legt met locals. 

3. Een nieuwe taal leren
Akkoord, in een prille relatie maak je doorgaans vooral gebruik van de taal van de liefde. Maar naast deze genegenheid, zal je op een bepaald punt toch ook op een andere manier moeten communiceren. Wat is een betere manier om een nieuwe taal te leren, dan in een nieuw land? Je wordt omgeven door een hele nieuwe groep van locals die je snel enkele woordjes van de taal zullen aanleren.