Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 10 Juni 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsTrouwjurk fun voor Leighton Meester én Keira Knightley, Bruno Pieters lanceert een ethische modeprijs en Europa's beste restaurant ligt in...België! 

De Belgische Honest By designer Bruno Pieters zet een ethische werkwijze voorop en steunt toekomstige ontwerpers die dat ook doen. Zijn Future Fashion Designer Scholarship (FFDS) biedt modestudenten 10,000 euro om hun afstudeercollectie te ontwikkelen. Pieters, die onlangs zelf de selectie van LVMH’s internationale “talentenjacht” haalde, wil ethische mode op die manier bovenaan de stijlradar zetten.  Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 25 augustus vie deze link melden.

Proficiat Kobe Desramaults! In De Wulf, het restaurant van de Belgische topchef, werd gisteren verkozen tot beste restaurant van Europa. Hij laat daarmee geduchte tegenstanders als Noma (7de plaats) en Fat Duck (8ste plaats) ver achter zich. In de top 100 staan trouwens nog Belgische toppers: Hertog Jan, Hof Van Cleve, Comme Chez Soi, Sea Grill en La Paix mogen ook op eervolle vermelding rekenen.

Verrassing bij Keira Knightley: haar Chanel trouwjurkje –een gerecycleerd pareltje dat ondertussen een tweede keer gerecycleerd  werd- blijkt niet de enige jurk die ze op haar grote dag droeg. Stiekem kwam er ook een veel romantischer en traditioneler Valentino exemplaar aan te pas. Dat laat de actrice weten in ELLE UK, beelden wil ze dan weer niet delen. De jacht op een foto is geopend!

Nog meer trouwjurk fun: Leighton Meeste is op de Tony Awards komen opdagen in de hare! Grapje, maar het is wel de eerste keer dat de actrice en haar man Adam Brody samen in het openbaar verschenen sinds ze maanden geleden stiekem in het huwelijksbootje stapten. Meester koos voor deze coming out heel toepasselijk een lange witte jurk. Onze nieuwshonger is nog steeds niet gestild (we willen foto’s, foto’s en nog meer foto’s van de echter jurk), maar we juichen de eerste publieke stapjes van het mediaschuwe koppel toe.Leighton Meester en Adam Brody