La Cambre alumni 2013: 1 jaar later

Gepubliceerd op 9 Juni 2014 door ELLE België
La Cambre alumni 2013: 1 jaar later

cambre

Elk jaar studeren een vijftal leerlingen af aan de modeschool van La Cambre. Een terugblik op de alumni van 2013.

Terwijl de meerderheid van de afgestudeerden naar Parijs trekt en aan de slag gaat binnen grote modehuizen, proberen sommigen het op eigen houtje. Een eigen label lanceren is niet evident en gebeurt vaak met een minimum aan middelen en financiering, wat het somt moeilijk maakt om te groeien en zichzelf verder te ontwikkelen als ontwerper. Het is dan ook niet ongewoon voor jonge ontwerpers om bij te klussen als fotograaf, art director of docent. Soms allemaal tegelijk.

Afgelopen weekend, op 6 en 7 juni, kon je in de Hallen van Schaarbeek nieuw modetalent van La Cambre bewonderen. De grote namen van morgen?

Wat met de alumni van 2013? Waar staan ze nu? Tijd om eens terug te blikken:

1/
Anaïs Lalu

Anaïs-Lalu

Vorig jaar presenteerde Anaïs Lalu een collectie geïnspireerd op de wereld van uniformen en majoretten. Een kleurrijke collectie met een vleugje melancholie:

Anaïs Lalu 2013

Vandaag is ze design assistent bij Balenciaga en houdt ze zich onder andere bezig met research voor nieuwe collecties. Hoewel Anaïs oorspronkelijk aangenomen werd als stagiaire, kon ze zich al snel opwerken en wist ze zo een vast contract te veroveren. Mooi!

2/
Michèle Bagdassarian

Michele-Bagdassarian

Voor haar afstudeercollectie liet Michèle Bagdassarian zich inspireren door de films noirs van de jaren 40 en verdiepte ze zich in de dualiteit van de mens, met een special interest in de vrouw:

Michèle Bagdassarian 2013

Na een stage van 6 maanden bij Louis Vuitton als assistent voor de Icônes collectie en nauw samengewerkt te hebben met Nicolas Ghesquière, loopt Michèle momenteel stage bij Carven.

3/
Pablo Henrard

Pablo-Henrard

Zijn afstudeerproject werd een mannencollectie en werd dit jaar geselecteerd voor het Festival d’Hyères:

Pablo-Henrard 2013

Na een stage van 4 maanden bij Cédric Charlier, mocht Pablo dit jaar zijn afstudeercollectie presenteren tijdens het Festival d’Hyères. Een prachtige ervaring waar hij ongetwijfeld nog de vruchten van zal plukken!

4/
Doriane Van Overeem

Doriane-van-Overeem

Doriane Van Overeem sloot vorig jaar haar modeopleiding af met een kleurrijke, urban collectie vol bloemenprints:

Doriane-van-Overeem 2013

Momenteel maakt de ontwerpster zich op voor de lancering van haar eigen, eponiem label en werkt ze aan haar SS15 collectie 'The Way To Say No'. Ze is gebaseerd in Brussel, maar dat houdt haar niet tegen om internationale concept stores te verkennen en te benaderen.

5/
Emmanuelle Lebas

Emmanuelle-Lebas4

Haar afstudeercollectie in 2013 was een knipoog naar de gesofisticeerde en gesculpteerde vrijetijdskledij van de jaren 20:

Emmanuelle-Lebas 2013

Emmanuelle Lebas lanceerde onlangs een eigen schoenencollectie. “Schoenen hebben me altijd geboeid, tijdens mijn studies heb ik stages gevolgd bij schoenmakers Joachim de Calatay en Robert Clergerie. Daar leerde ik het vak in haar meest artisanale vorm.”

(Stagiaire Natalia Tjurina via Elle Belgique, Elisabeth Clauss)