fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 6 Juni 2014 door Isabelle Vander Heyde
fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsPharrel Williams onder vuur, Opening Cermony geeft Vlaamse taalles, Hannelore Knuts is in verwachting en Lupita Nyong'o doet mee in Star Wars. 

Het is officieel: Carol Lim en Humberto Leon, het creatieve duo achter Opening Ceremony, zijn verliefd op België. Het voorbije jaar deden ze alles om ons landje in de verf te zetten, van originele collabs tot chocolademuren tijdens hun defilé. Een trend die ze tegenwoordig verderzetten op hun blog, waar nieuwsgierige Amerikanen de beginselen der exotische Vlaamse taal kunnen ontdekken. “Beestig”, “Marcelleke” en “De kat sturen”: voorlopig blijft de taalles nog beperkt. Amazing!

Heuglijk nieuws voor Hannelore Knuts, die in blijde verwachting is. Het wordt een eerste baby voor het Belgische topmodel en haar vriend, regisseur Nicolas Provost.

Ook Lupita Nyong’o heeft goed nieuws: zij maakt deel uit van de nieuwe Star Wars cast. De actrice postte het nieuws op Instagram met de woorden: “I can finally say it out loud and proud: I’m going to a galaxy far far away!”. Welke rol precies voor de Keniaanse schone is weggelegd, is voorlopig onbekend. Star Wars Episode 7 zou in december 2015 uitkomen, ook Game of Thrones actrice Gwendoline Christie zal te zien zijn in de prent.

Minder positief: Pharrel Williams en zijn ELLE UK cover krijgen in de Verenigde Staten heel wat kritiek. Reden achter de commotie is de Indiaanse verentooi waarmee de zanger poseert. Onder de hashtag #NOThappy geven duizenden Native Americans hun onvrede te kennen: het is in Amerika dan ook erg gevoelig met dit soort culturele referenties te “spelen”. Een discussie waar wij ons eerder al over bogen, lees hier de volledige analyse.