Opening Ceremony doet het met Thierry Boutémy

Gepubliceerd op 2 Juni 2014 door Isabelle Vander Heyde
Opening Ceremony doet het met Thierry Boutémy

Thierry-Boutémy2

Opening Ceremony kan ons land maar niet loslaten en gaat alweer in zee met een Belgische artiest. Ditmaal is de Brusselse bloemist Thierry Boutémy aan zet. 

De liefde tussen mode en bloemen is de laatste jaren groot: creaties van fleurige artiesten als Boutémy sieren de catwalks van Givenchy, Lanvin en Dries Van Noten. Een beetje sterrenhuwelijk gebeurt tegenwoordig in de bloemekes (naar verluidt hielp Boutémy Kim Kardashians mooiste dag een week geleden nòg mooier te maken). Zelfs de filmwereld houdt van zijn werk: jaren geleden verzorgde hij reeds de set van Sofia Coppola’s Marie-Antoinette.

Een trend die Opening Ceremony maar al te graag verderzet: het label brengt op 16 juni een capsulecollectie in samenwerking met onze landgenoot uit. Prêt-a-porter, accessoires, schoenen en zelfs een parfum krijgen zijn signature aangemeten. Boutémy fotografeerde voor de gelegenheid zijn mooiste bloemstukken en toverde die om tot prints. Prints die we straks op Opening Ceremony ontwerpen te zien krijgen, maar ook op de creaties van Manolo Blahnik en Vans –met wie het label een samenwerking heeft lopen.

NY: MASSIMO DUTTI CELEBRATES FLAHSJIP STORE OPENING