Amandelen, het perfecte tussendoortje

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Amandelen, het perfecte tussendoortje

 

amandel

amandelnoten zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten en onverzadigde vetzuren. Ze zijn dus de perfecte gezondheidsmakers bij uitstek. 4 redenen waarom wij elke dag een handvol amandelnoten eten.

  • Dagelijks amandelnoten eten verlaagt de 'slechte' cholesterol en verkleint de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.
  • Noten worden gemeden tijdens het diëten, maar gek genoeg val je juist af door amadelnoten te eten. Ze bevatten gezonde vetten en bevorderen een verzadigd gevoel.
  • In vergelijking met andere noten bevatten amandelen de meeste voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vitamine E, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Deze stoffen helpen bij het voorkomen van botontkalking en het reguleren van de bloeddruk.
  • Pas op: Je hebt zoete en bittere amandelen. Hoe bitterder de smaak van de noot, hoe giftiger het is. Het eten van een grote hoeveelheid bittere amandelen kan leiden tot de dood. De zoete amandelen zijn niet giftig. Bittere amandelen hebben een iets kleinere en rondere vorm.