ELLE viert natuurlijke schoonheid: No Make-Up Day

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
ELLE viert natuurlijke schoonheid: No Make-Up Day

nudecouv

28 mei is No Make-Up Day bij ELLE. Doe ook mee en ditch je make-up vandaag!

Op No Make-Up Day laten de meisjes van de ELLE redactie hun fond de teint, mascara, eyeliner en lippenstift even voor wat ze zijn en kiezen ze voor natuurlijke schoonheid. Een ware heldendaad voor sommigen, maar voor de meesten een simpele beslissing aangezien de meerderheid meestal weinig tot geen make-up draagt.

  • Waarom?

Omdat wij op de redactie altijd in zijn voor een nieuwe uitdaging en omdat we houden van verandering. We horen de beauty redactrices al luidop denken "of nude make-up dan wel valsspelen is?".

Maar vooral omdat make-up nog steeds het onderwerp vormt van veel discussies over echte schoonheid. Er zijn er die make-up als een masker zien, een soort gekunsteldheid en onechtheid onder talloze vrouwen. Anderen zijn dan weer pro: voor hen is make-up simpelweg een middel om zich mooier te maken en zich zo beter in hun vel te voelen.

  • No make-up, no Photoshop

Meer en meer sterren kenteren zich tegen de vele nabewerkingen en Photoshop-retouches van zichzelf in foto's. Sommige celebs deinzen er helemaal niet voor terug om zonder make-up de straat op te gaan en zichzelf te laten zien hoe ze echt zijn. Zo bewijzen ze dat ze echte vrouwen zijn, zoals jij en ik, en niet enkel de perfecte popjes die je op de rode loper ziet verschijnen. Wij kunnen dit enkel toejuichen: leve echte vrouwen!

(Stagiaire Natalia Tjurina via Elle Belgique, MaryNo)