Review: Dirty Dancing Theatershow

Geüpdatet op 28 Mei 2014 door ELLE België
Review: Dirty Dancing Theatershow

dirtydancing2

Op 5, 6 en 7 juni herleeft de dansklassieker Dirty Dancing op de planken van Brussels Expo. ELLE.be ging op preview in Newcastle!

'Johnny en Baby' zijn 27 jaar na datum nog steeds een begrip als het om iconische liefdesverhalen gaat. Voor Patrick Swayze betekende Dirty Dancing het begin van een bloeiende carrière, voor Jennifer Grey ging het na de film eerder bergaf. Dirty Dancing fans zullen blij zijn om te horen dat de theatershow, die al over de hele wereld op staande ovaties en sterke reviews kon rekenen, eindelijk halt houdt in ons land.

dirtydancing

Begin je ook zo nostalgisch weg te dromen bij de beginnoten van ‘Time of My Life’? Of begin je eerder spontaan te shaken? Trouwe fans worden zeker in de watten gelegd! De acteurs volgen niet alleen het originele script, maar het verhaal wordt dankzij de gebruikte technologie ook met dezelfde dynamiek verteld als in de film. Een leuke additie is de hippe live band, die naadloos de ene na de andere klassieker speelt en je helemaal in de mood brengt. De hoofdspelers, Gareth Bailey (Johnny Castle - die heupen!), Roseanna Frascona (Frances ‘Baby’ Houseman - Jennifer, ben jij dat?!) en Claire Rogers (Penny Johnson - hallo, meest sexy benen van het universum), worden bijgestaan door een ijzersterke cast van dansers, acteurs en zangers. Goed voor zo’n twee en een half uur nostalgisch entertainment.

Niet meteen je ding? Zelfs sceptici en verveelde vriendjes zitten voor ze het goed en wel beseffen onbewust mee te wiegen en juichen mee wanneer Johnny Cassel komt binnengestormd met de legendarische woorden ‘Nobody puts Baby in a corner!’ - hét moment waarop iedereen uit z’n dak gaat, inclusief yours truly.

Misschien geen wereldwijde impact zoals de film, wél het perfecte vertier voor een avondje uit met vriendinnen!

Ga snel naar de website en boek je tickets!

(Stagiaire Natalia Tjurina)