Agenda: La Cambre Show 14

Geüpdatet op 23 Mei 2014 door ELLE België
Agenda: La Cambre Show 14

la cambre

Naar goede gewoonte organiseert La Cambre ook dit jaar een eindejaarsshow. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een prachtige parade, bomvol excentrieke creaties van jong modetalent. Wie, wat, waar? Lees het hier!

Elk jaar stuurt La Cambre nieuw talent de modewereld in. Talent dat moeiteloos befaamde modehuizen weet te veroveren! Neem nu Olivier Theyskens die, na Rochas en Nina Ricci, nu artistiek directeur is bij het Amerikaanse label Theory. En ken je Matthieu Blazy? Matthieu was in het verleden assistent bij Raf Simons, John Galliano en Balenciaga en is nu verantwoordelijk voor de vrouwenlijn van Maison Martin Margiela. Of Cédric Charlier, Léa Peckre en Anthony Vaccarello, die elk een eigen modehuis opgericht hebben in Parijs. Mét succes.

Emmanuelle Lebas, défilé 2013
Emmanuelle Lebas, défilé 2013

Voor elk van hen begon hun succesverhaal met de eindejaarsshow van La Cambre: het resultaat van vijf jaar bloed, zweet en tranen - van vijf jaar inspiratie, groei en vooruitgang. Het is het einde van een hoofdstuk, maar nog meer dan dat, het begin van een nieuw avontuur als mature designer.

Eerstejaars, défilé 2013
Eerstejaars, défilé 2013

De show wordt deels gefinancierd door de studenten zelf. Wil je getuige zijn van de volgende generatie designers, dan kost je dat € 32,50 voor een zitplaats of € 17 voor een staanplaats. Lijkt misschien wat prijzig, maar op deze manier help je hen hun investering terug te financieren. Zie het als een belegging in de toekomst van de mode. Want zo is het ook: history in the making, vlak voor je neus.

Eddy Anémian, défilé 2013
Eddy Anémian, défilé 2013

Wat krijg je te zien? Eddy Anémian, winnaar van de H&M Design Awards eerder dit jaar, stelt zijn nieuwe, hypermoderne collectie voor geïnspireerd op zijn Armeense roots. Louis-Gabriel Nouchi, net terug van zijn deelname aan Festival d’Hyères, toont zijn poëtische mannenlijn. En dan volgen er nog zo’n 50-tal andere laatstejaars, één voor één met een eigen verhaal. En dat voor een publiek van 3000 man!

La Cambre Show 14 gaat door op 6 en 7 juni in de Hallen van Schaarbeek in Brussel. Wie er graag bij wil zijn, kan hier een kaartje kopen.

(Stagiaire Natalia Tjurina via Elle Belgique, Elisabeth Clauss)