ELLE interview: thee drinken met Zac Posen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Anne Poelmans
ELLE interview: thee drinken met Zac Posen

high tea zac posenZac Posen: ultra charmant, een innemende glimlach op het gezicht en bovendien erg knap (hij draagt wel hakken, vermoedelijk door zijn kleinere gestalte). Vorige week nam de designer de tijd om met ons thee te drinken in een luxehotel aan de rand van het Comomeer in Italië (met dank aan M.A.C Cosmetics die mij er uitnodigde voor hun jaarlijkse trendspresentatie). Van klasse gesproken.

We zetten ons bij Zac Posen aan de koffietafel om het even over mode en beauty te hebben. Lees hieronder de waardevolle tips die we meekregen van de Amerikaanse designer.

Wat zijn volgens jou de producten die echt bijdragen tot de schoonheid van een vrouw?

Water is een onmisbaar schoonheidsproduct. Je huid hydrateren is nu eenmaal enorm belangrijk. Los daarvan, vind ik de ogen van een vrouw, en dan vooral haar blik, een van de aantrekkelijkste karakteristieken van een vrouw. Een smokey eye of mascara kan moeilijk draagbaar zijn voor emotionele vrouwen. Rode lippen daarentegen, daar kan elke vrouw mee weg. Lippenstift is een leuk beautyproduct om je look dat tikje meer te geven.

Droom je ervan om ooit je eigen beautymerk te lanceren?

Uiteraard! Ik zou graag producten ontwikkelen voor alle huidtypes en alle huidtinten. Het zou een erg mooie, luxueuze en kostbare beautylijn worden. Ik houd ervan om unieke producten te creëren met kwaliteitsingrediënten en dankzij mijn ervaring in de modewereld weet ik heel goed wat werkt en wat niet werkt.

Heb je een schoonheidsicoon?

Ik heb geen specifieke vrouw in gedachten. In mijn ogen lopen er zoveel prachtige vrouwen rond en voor mij komt die schoonheid van binnenuit, vanuit de persoonlijkheid van een vrouw. Die persoonlijkheid komt dan vanzelf tot uiting via make-up en mode.
 
Welk kledingstuk of accessoire flatteert een vrouw het meest volgens jou?

Een jurk, zonder twijfel! Sommige jurken zijn echt iconisch. Voor mij is de perfecte lengte tot net boven de knie – gemakkelijk te dragen en het laat je toe om vrij te bewegen en de benen te kruisen. Als ik een accessoire zou moeten kiezen, dan ga ik voor schoenen. Die zijn onmisbaar en kunnen een look echt afmaken, net als de rode lippenstift. Sommige schoenen zijn zo sculpturaal dat ze je houding kunnen veranderen.

Wat is de grootste trend deze zomer?

De bloemenprint is echt overal dit seizoen! Je kan de prints onderling mixen of combineren met een zachte kleur als ivoor of wit. Zo krijg je een romantische look die ook erg draagbaar is.

 
Nog een leuk modenieuwtje: zijn tweede lijn ‘Zac Zac Posen’ – iets toegankelijker qua prijs – is binnenkort beschikbaar in België! Verder hebben we ook nog geleerd dat Zac Posen fan is van België, zich vlotjes kan uitdrukken in het Frans en van asperges houdt. Voilà, weet je dit ook weer mocht je hem ooit uitnodigen voor een diner.
 
(Marie-Nöelle Vekemans & Anne Poelmans)