In beeld: Cruise collectie Louis Vuitton

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
In beeld: Cruise collectie Louis Vuitton

Louis Vuitton Cruise Collection Modefeest in Monaco dit weekend, waar Nicolas Ghesquière zijn allereerste Cruise collectie voor Louis Vuitton voorstelde. 

Het werd een avond van premières: niet alleen was Ghesquière aan zijn debuutcollectie voor het befaamde tussenseizoen toe, ook voor Louis Vuitton zelf was het de eerste keer dat zo’n collectie tijdens een show werd vertoond. Eerder beriep het modehuis zich daarvoor op lookbooks.

louisvuittonEen première dus, onder het alziende oog van prinses Charlène van Monaco, die voor de gelegenheid het plein voor het koninklijk paleis had laten ontruimen. Voor de eerste –en waarschijnlijk laatste- keer mocht een designer er het decor van zijn defilé neerplanten. In Ghesquières geval was dat een enorme glazen Louis Vuitton “doos”, waarin zo’n 350 gelukkigen plaatsnamen.

Op de eerste rij onder andere Charlotte Gainsbourg, Jennifer Connelly, Emanuelle Alt, Adèle Exarchopoulos, Gong Li en Zhang Ziyi. De collectie zelf? Een retro parade vol romantische boho elementen en invloeden uit de jaren zeventig. Een bijzonder jeugdige look en meteen ook een veelbelovend begin van de zomer!

Bekijk de video hier:

Lees ook: Chanel stelt Cruise collectie voor in Dubai