De kwaaltjes die hakken kunnen veroorzaken

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
De kwaaltjes die hakken kunnen veroorzaken

schoenen1

Stiletto's, pumps, plateauzolen en muiltjes. Voor elke gelegenheid kunnen wij wel een gepast paar uit de kast tevoorschijn halen. Maar blaren, bleinen en zere voeten staan te vaak bovenaan op onze lijst met kwaaltjes. Wie mooi wil zijn, moet niet lijden als je onze regels volgt.

1. Stilettos
Met een gemiddelde hoogte van 7 cm, kunnen stilettos je benen langer en smaller doen lijken. Maar omdat de naaldhak zo dun is, rust je gewicht volledig op de bal van je voet. Niet alleen beginnen je voeten zeer te doen, ook is de kans groter dat je uit evenwicht geraakt. Tip: Neem altijd een extra paar schoenen mee en wissel af. Je voetspieren zullen niet oververmoeid raken.

Cara Delevingne
Cara Delevingne

2. Pumps
De kortere en dikke hak van pumps ondersteunt de bal van de voet beter. Bij het zoeken naar een paar is het belangrijk dat het volledig past om je voeten om ingegroeide nagels, bleinen en blaren te voorkomen.

schoenen2
Alexa Chung

3. Plateauzolen
Plateauzolen zijn niet onschuldiger. Kom je ten val dan verstuik je je enkel. Zorg ervoor dat de afstand tussen je langste teen en de rand van de schoen een halve cm is.

schoenen3

4. Muiltjes
Muiltjes zorgen alleen voor problemen. Omdat deze soort schoenen geen achterkant hebben wordt het hielbeen niet op de juiste plaats gehouden en steun je volledig op je tenen.

schoenen4
Rihanna