ELLE’s favorieten: 16 brunch adressen in Brussel

Geüpdatet op 28 maart 2024 door Lore Ginneberge
ELLE’s favorieten: 16 brunch adressen in Brussel

Niets is leuker dan in het weekend de voetjes onder tafel te schuiven voor een heerlijk uitgebreide brunch. Of je nu houdt van gezonde avocadotoast of zondige pancakes, onze hoofdstad heeft voor elk wat wils. Dit zijn onze favoriete ontbijt- en brunchplekjes in Brussel:

Bisou

De levendige Kastelijnwijk is een parel rijker. Omdat het pand voorheen ingepalmd werd door ijssalon Le Framboise Dorée, wilden de bezielers achter Bisou het vakmanschap van huisbereid ijs alle eer aandoen. Op het menu vind je dus verse ice cream sandwiches en verloren brood met ijs. Ook lekker: klassieke toasts met eieren en smoothiebowls, net als New York Rolls, cookies en een wisselend assortiment aan cake en taart. De tuin achterin is een pluspunt, maar bij minder weer zit je even gezellig binnen in het prachtige interieur.

Adres: Baljuwstraat 35, 1050 Elsene

Wanneer: maandag tot vrijdag van 8u tot 18u en zaterdag en zondag 9u tot 18u

Bistro Nazionale

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cŏcīna Group (@cocinabrussels)

Italianen nemen hun zondagen uiterst serieus, daarom pakt Bistro Nazionale elke week uit met een groots brunchbuffet. Schuif aan en vul je bord met geroosterde groenten, charcuterie, broodstengels en hartige bereidingen zoals gefrituurde courgettebloemen of beignets gevuld met tomaat en arancini. Er is keuze genoeg voor vegetariërs en de formule bevat twee drankjes naar keuze. Tussendoor komt de bediening rond met verse, dampende kommen pasta. Afsluiten doe je met dessert als tiramisu en chocoladetaart.

Adres: Lannoystraat 2, 1050 Elsene

Wanneer: brunchbuffet op zondag van 11u tot 15u

Albert

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door albert brussels (@albertbrussels)

Brunchen met uitzicht op de stad? Bij Albert (op de vijfde verdieping van de Koninklijke Bibliotheek) kom je voor de views en blijf je voor het lekkers. Tijdens het weekend wordt de lunchplek omgetoverd tot brunchparadijs met een all you can eat buffet om U tegen te zeggen. De focus ligt steeds op duurzame en lokale ingrediënten, met aandacht voor verschillende dieetwensen (vegetarisch, lactosevrij, etc). Een aanrader voor families met jonge kinderen.

Adres: Kunstberg 28, 1000 Brussel

Wanneer: brunchbuffet op zaterdag en zondag van 11u tot 15u

Frank

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank (@frank.brussels) op

Frank serveert all-day breakfast zoals pannenkoeken met gepocheerde peren of yoghurt met granola en vers fruit. Ze werken zoveel mogelijk met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. Daarbij is bijna alles volledig zelfgemaakt, zelfs de yoghurt. De ideale hotspot voor een gezond ontbijt op elk moment van de dag.

Adres: Prinsenstraat 14, 1000 Brussel

Wanneer: door de week van 8u tot 17u, in het weekend van 9u tot 18u

Manneken Pis Café

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MP CAFE (@mannekenpis.cafe)

De gloednieuwe brunch van het Manneken-Pis Café nodigt uit tot een gastronomische uitstap die de smaken van ons land viert. Verscholen achter de indrukwekkende gevel uit de 17e eeuw, nodigt dit iconische pand je uit om te genieten van lekkers zoals quiche met zalm, de huisgemaakte américain, roereieren met Brugge Oud kaas, vergezeld van eersteklas Belgische charcuterie. En voor degenen die een vegetarische optie verkiezen, past het menu zich aan met creativiteit en diversiteit.

Adres: Lievevrouwbroerstraat 31, 1000 Brussel

Wanneer: Op zondagen van 11:30 tot 15:00 uur voor de brunchformule

Spread The Moon

Imponeer je vegetarische vrienden met dit verborgen adresje dat origineel ontbijt serveert op weekdagen (de breakfast plate bevat onder meer hummus van munt en erwten). Tijdens het weekend is er een vaste brunchformule. Je eet er een combinatie van zoete gerechten (smoothie bowls en yoghurt) en hartig lekkers (shakshuka, cacio e pepe toast). En zoals dat hoort in een goed vegetarisch café, tel je hier geen supplement neer voor plantaardige melk in je koffie. Een kleine, maar belangrijke win voor oat latte lovers!

Adres: Jonkersstraat 13, 1000 Brussel

Wanneer: woensdag tot vrijdag van 8u30 tot 16u en zaterdag en zondag 10u tot 16u.

POZ

De meest Instagrammable zaak van Elsene is ongetwijfeld Poz. Op het menu? Pannenkoeken met zoete en hartige smaken, hartige toasts, koffies met een veganistische optie, smoothies of zelfgemaakte limonades. In het weekend nemen we de tijd om aan te schuiven in deze exotisch ogende omgeving om er een heerlijke brunch te genieten. Dus... Let's take a poz!

Adres: Defacqzstraat 92, 1060 Sint-Gilli

Wanneer: Op zaterdagen van 9u tot 19u en op zondagen van 10u tot 19u

DJO bistro-bar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DJO Shares drinks & food (@djo_bistrobar) op

Hoewel deze bar in Sint-Gillis vooral gekend is om z'n sharing food en straffe cocktails, is ook de brunchformule in het weekend zeker de moeite. Je schuift aan tafel in het gezellige pand met huiselijke sfeer of op het grote terras achteraan om te genieten van een driegangenmenu. Er is werkelijk voor ieder wat wils: een zoet ontbijt met pancakes en yoghurt, een zout ontbijt voor vleeseters, visliefhebbers of vegetariërs...En afsluiten doe je sowieso met een huisgemaakt dessert.

Adres: Charleroisesteenweg 227, 1060 Sint-Gillis

Wanneer: Zaterdag en zondag van 11u tot 15u

Crème Brussels

Bij Crème is het elke dag brunchfeest, want je kan er dagelijks ontbijten en lunchen zoveel je wilt. Van hypergezond (denk avocadotoast) tot heerlijk zondige zoetigheden (oreo pancakes!), de menukaart is eindeloos. En dan hebben we het nog niet over het jaloersmakende interieur gehad... Een bezoekje waard!

Adres: Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel

Wanneer: elke dag open

Les Filles

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Les Filles (@lesfilles_cooking)

Middenin het BELvue museum in hartje Brussel, neemt Les Filles je neemt mee op een culinair avontuur! Op het menu vind je gebak, brood, verschillende soorten confituur en boter, pastasalades, een dagschotel, soep, kaas, yoghurt, dessert...

Adres: Paleizenplein 7, 1000 Brussel

Wanneer: Zondag van 11u tot 16u

Chyl café

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door C H Y L 🇧🇪 (@_chyl) op

Of je nu gluten- of lactose-intolerant bent, vegan of vegetariër: bij Chyl is er wat voor iedereen. Dit groene plekje in de stad met z'n Pinterest-waardige interieur is de uitgelezen chillspot op zondagochtend.

Adres: Rue de Belle-Vue 62, 1000 Brussel

Wanneer: Zondag van 10u tot 15u

La Fabrique en Ville

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto

Vanaf het moment dat je je neervlijt op het terras van La Fabrique, bevind je je meteen in een oase van rust. Kom hier voor een klassieke brunch met gerookte zalm, pannenkoeken, charcuterie, eitjes en héél veel gebak.

Adres: Egmontpark, 1000 Brussel

Wanneer: elke zaterdag en zondag van 10u30 tot 15u30

Hinterland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hinterland (@hinterland) op

Bij Hinterland vind je alleen maar verrukkelijke en Instagram-waardige gerechten: pancakes, açai bowls, chia pudding... Hier brunch je dagelijks met een goed gevoel, want bijna alles op de kaart is gezond en geschikt voor vegetariërs/vegans.

Adres: Charleroise Steenweg 179, 1060 Sint-Gillis

Wanneer: maandag tot vrijdag van 8u tot 16u en in het weekend van 9u tot 16u. Woensdag gesloten.

Chicago Café

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chicago Café (@chicagocafebakery)

De meest cozy plek in de Dansaertwijk is ongetwijfeld Chicago Café. Het interieur is een mengelmoes van stijlen waar je je meteen thuis voelt en er is een hoekje voor spelende kinderen. Op de kaart staan bourgondische klassiekers als pancakes met spek en eggs benedict met gerookte zalm. Grote honger? Bestel een brunch bord in een vegan, Amerikaanse of Engelse variant.

Adres: Vlaamsesteenweg 45, 1000 Brussels

Wanneer: maandag tot zondag van 9u tot 17u

Peck Brussel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peck Family (@peckbxl) op

Onder deze 'familie' vind je Peck 47, Peck 20, Streetpecker en Velvet Peck, vier verschillende hotspots met elk z'n eigen charme. Bij Peck krijg je perfect gepocheerde eitjes geserveerd, of wat dacht je van een burger bij de brunch?

Adressen: Peck 47, Kiekenmarktstraat 47, 1000 Brussel / Peck 20, Jourdanstraat 20, 1060 Sint-Gillis / Streetpecker, Karel Rogierplein 3, 1210 Sint-Joost-ten-Node/ Velvet Peck, Brandhoutkaai 27, 1000 Brussel.

BELI

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BELI (@beli_brussels)

Brunchen met een Libanese twist? Het kan bij BELI aan de Brusselse Zavel. Het restaurant werkt op zondag met een vaste formule bestaande uit drankjes, mezze en dessert. Ruil de chocopasta dus voor één keer voor hummus en de granola voor tabbouleh. Feest!

Adres: Joseph Stevensstraat 11, 1000 Brussel

Wanneer: brunch op zondag van 11u tot 15u

Ontdek ook de beste brunches van Antwerpen en Gent!