Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 16 Mei 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsMaasmechelen Village krijgt een Magritte make-over en Georgia May Jagger is het nieuwe gezicht van Thierry Mugler.

Nieuwe klus voor Georgia May Jagger. De rockdochter was eerder al het gezicht van onder andere Rimmel, voortaan is ze dat ook van Thierry Muglers parfum Angel. Leuk toeval: ook haar moeder, voormalig model Jerry Hall, was in de jaren negentig het boegbeeld van het geurtje. Goede genen en eenzelfde neus: het zit in de familie. De beelden van de nieuwe campagne worden op 23 juni publiek gemaakt. Ter vergelijking: zo bracht haar moeder het ervan af: Jerry Hall

“Ceci n’est pas un outlet”. Deze lente wordt Maasmechelen Village in een fris Magritte kleedje gestoken. In de straten van het outlet dorp prijkt een indrukwekkend decor dat de Belgische schilder in de verf zet: reusachtige appels, iconische schilderijen zoals Le Faux Miroir en La Golconde,… Er werd eveneens een pop-up rond de geprezen kunstenaar op poten gezet. Nog tot 15 augustus.

Bevestigd: het label van wijlen Charles James wordt nieuw leven ingeblazen. De Britse ontwerper maakte in de jaren veertig van vorige eeuw furore in Amerika met zijn structurele designs, dit jaar is hij de focus van de traditionele mode-expo in het befaamde MET. Zoals dat eerder ook met Elsa Schiaparelli het geval was, zorgt deze tentoonstelling voor een herrijzenis van het modehuis. De filmgigant Harvey Weinstein, echtgenoot van Marchesa ontwerpster Georgina Chapman, kocht de rechten op het label en is van plan het opnieuw tot leven te wekken. We zijn benieuwd.