GILLES CALLANT: DE INTERIEURONTWERPER DIE AUTHENTICITEIT EN ERGONOMIE SAMENBRENGT

Geüpdatet op 20 mei 2021 door ELLE Partner
GILLES CALLANT: DE INTERIEURONTWERPER DIE AUTHENTICITEIT EN ERGONOMIE SAMENBRENGTGilles Callant

Met zijn creatieve en designervaring verzorgt Gilles Callant de binnenhuisarchitectuur van mooie projecten in Luxemburg, België en daarbuiten. Wij spraken met een interieurarchitect die volledig meegaat met zijn tijd, doch de ode aan craftmanschip respecteert.

De creaties van Gilles Callant blinken uit in authenticiteit, elegantie en ergonomie. Zijn creaties zijn in perfecte balans en synergie. De binnenhuisarchitect ontwerpt interieurs met een tijdloze elegantie. Ze stralen een sierlijkheid uit die zich aanpast aan de uitdagingen van de 21ste eeuw en aan de manier waarop de ruimte gebruikt wordt. Bij het ontwikkelingsproces staat de ontwerper doorlopend met de klant in contact. Zo kan hij een duidelijk beeld vormen van de doelstellingen en ambities van zijn klanten.

Gilles Callant
Gilles Callant

Een van zijn mooiste creaties? Een Antwerpse hoeve. Met recuperatiematerialen vormde de interieurontwerper een oude landelijke woning om tot een volledig gerenoveerd huis. Het is een stijloefening waarbij eigentijds design en klassieke materialen worden gecombineerd met een kunstcollectie. Openboekmarmer, recuperatieklinken, respect voor oude plintzettingen, hoogglans lakwerk... Met al deze elementen weet deze interieurarchitect sterke emoties naar boven te brengen. "Ik hou ervan om te werken met hout en aardse materialen, maar ik ben me er ook van bewust dat ik als ontwerper het verschil kan maken. Ik werk bijvoorbeeld liever met fineerhout van hoge kwaliteit dan met massief hout. Ook organische verf ligt me wel", vertelt Gilles Callant. Een heuse ode aan craftmanship. Met de Antwerpse hoeve zet Gilles Callant de toon voor een filosofie die we ook in zijn andere werken terugvinden.

Gilles Callant binnenhuisarchitectuur
Antwerpse hoeve - Gilles Callant

De designer begeleidt zijn klanten van begin tot einde. Van de zoektocht naar het ideale huis tot de volledige renovatie van hun woning. Hij kan hierbij rekenen op een uitgebreid netwerk van plaatselijke makelaars, vakmannen, ondernemers en architecten. Een interieurontwerper waar we de komende jaren gegarandeerd nog van zullen horen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Gilles Callant.

gillescallant.com

 

Lees ook :

Binnenkijken: het fleurige interieur van Frederiek Van Pamel

Slow living: zo maak je van je thuis een rustgevend oord

Binnenkijken: het spaanse appartement van Emelie Lindmark