Expo: persfotografie in de kijker

Geüpdatet op 30 April 2014 door Isabelle Vander Heyde
Expo: persfotografie in de kijker

FoMuWie tijdens het lange weekend wat cultuur wil opdoen, trekt best richting Antwerpen. In het FoMu staan de Nikon Press Photo Awards in de kijker, prijzen die een nieuw licht werpen op persfotografie. 

Goede persbeelden zijn meer dan slechts illustraties bij het nieuws. Maar al te vaak worden persfotografen vergeten, tijd om ze ook eens in de bloemetjes te zetten. Een zeskoppige jury selecteerde zes toppers uit meer dan 130 inzendingen, de basis voor een mooie fototentoonstelling.

Charlie De Keersmaecker is één van de gelukkige winnaars en mag zich beste portettist van het land noemen. Hij is vooral bekend omwille van zijn werk met musici: Deus, Axelle Red, The Pixies,… stonden reeds voor zijn lens. Ook bij ELLE is de man geen onbekende: speciaal voor ons huidige nummer legde hij Amatorski op de gevoelige plaat vast.

Wie nog? Tim Dirven haalde het in de categorie Nieuws, Peter De Voecht blijkt uit te munten in sportfotografie en Colin Delfosse wint de beste Stories prijs. Sanne De Wilde wordt geduid als meest belovende jonge talent van 2013 en –last but not least- Pauline Beugnies komt als algemene winnaar van de wedstrijd uit de bus. Zij werkte zich enkele jaren geleden in de belangstelling met haar fotoreeks Revolution of Youth over de Egyptische revolutie.

Fijn talent van eigen bodem, een retourtje FoMu meer dan waard!

Van 29 april tot en met 8 juni, FotoMuseum Antwerpen.

Klik hier voor meer info.