Getest: de Energy Experience

Geüpdatet op 30 April 2014 door Cookanista
Getest: de Energy Experience

Boost

Boost1

LIVE WITH GRACE 

Ik ben al even bezig met gezonder leven, dat kon je in vorige artikels al lezen, gezond leven is voor mij niet enkel gezond eten om enkele kilo’s te verliezen maar om me goed in m’n vel te voelen. Dankzij gezonde voeding, natuurlijke producten en yoga voel ik me energieker, sterker en gezonder. Ik ben niet langer moe na het eten ‘s avonds, heb een mooiere teint in mijn gezicht en ben veel rustiger geworden. Tijdens het Energy Experience Weekend in Wu Wei met Goedele Leyssen en het lezen van haar boek “Boost” heb ik nog enkele musts ontdekt!

ENERGY EXPERIENCE 

De bedoeling van een Energy Experience weekend is om jezelf 2 dagen onder te dompelen de wereld van Kundalini Yoga & Meditiatie, gezond eten volgens de Ayurverdische principes en welnessen in de prachtige spa van Wu Wei in Kortrijk. Na de 2-daagse ga je naar huis met een zalig gevoel maar vooral ook een waslijst aan tips die je makkelijk kunt integreren in je leven waardoor je energieker, sterker, flexibeler, jonger, gezonder en creatiever wordt.

Goedele is zo inspirerend, de positieve energie straalt van haar af en ze ziet er stralend uit! We starten de dag in de rustgevende omgeving van Wu Wei in Kortrijk, we zijn met 6 dames, elk hier om hun eigen reden. Starten doen we met een sessie Kundalini yoga die vrij intensief is, de bedoeling ervan is om de energie terug door ons lichaam te laten stromen. Na 2 uurtjes yoga (vliegt voorbij!) schuiven we aan tafel voor een heerlijk, lichte Ayurvedische maaltijd die voedingsconsulente Natasha voor ons heeft gemaakt. Na de lunch verzamelen we gezellig rond de open haard met Goedele en Natacha voor wat lifestyle tips, lees: ze leggen ons uit hoe we deze tips praktisch in ons leven kunnen integreren in combinatie met een full-time job.

Natasha legt ons ook de principes van Ayurvedisch eten uit, we vullen een lijstje in die zal bepalen welk type we zijn en bijgevolg welke voeding we nodig hebben. Ik ga tegenwoordig door het leven als een “PITTA” type, dat wil zeggen dat ik hoofdzakelijk besta uit water & vuur. Ik kreeg ook 11 tips mee om mezelf in balans te brengen:

 • Vermijd extreme hitte en vochtigheid
 • Kies altijd voor volkoren granen
 • Neem dagelijks frisse lucht
 • Vind een manier om je gevoelens te uiten
 • Vermijd gefermenteerde en gefrituurde voeding, bv. azijn, frieten
 • Neem weinig of geen hete pepers, look, uit
 • Eet regelmatig: om de 4u een kleine portie
 • Neem meer zoete fruitsappen en kruidenthee
 • Zorg voor klaarheid: weet duidelijk wat je wil en houd dat beeld voor je ogen
 • Eet in een kalme, ontspannen sfeer
 • Combineer geen melk met brood en andere gegiste granen

Makes sense!

Lees het volledige artikel op Cookanista.be