Dansen in denim: Diesels shake alfabet

Geüpdatet op 22 April 2014 door Isabelle Vander Heyde
Dansen in denim: Diesels shake alfabet

DieselWat nu, stugge spijkerbroek? Diesel maakt in een heuse dansvideo komaf met de mythe dat jeans géén beweging toelaat. 

Het denim label vond in samenwerking met iD-magazine een unieke manier –of eerder 26- om haar nieuwste creatie, de JOGG jeans, in de verf te zetten. De 26 bekendste dansstijlen ter wereld worden geïllustreerd door professionals, die voor de gelegenheid tutu’s, baggy sportbroeken en maillots inruilden voor de JOGG. We herkennen de dansers van het Soul Step team dat Rick Owens’ catwalk vorige herfst in vuur en vlam zette, enkele paaldansers die eerder al voor Rihanna hun ding mochten doen en een reeks andere dansvirtuozen uit clips van onder andere Pharell Williams.

Waarom de JOGG? De broek is een combinatie tussen een jeans en een jogging: bewegingsvrijheid verzekerd! Het ontwerp is verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, zowel voor mannen als vrouwen. Prijzen beginnen aan 200€.

Leuk staartje aan dit verhaal: Diesel nodigt fans wereldwijd uit om hun eigen moves –uiteraard mét JOGG aan- te verspreiden via sociale media onder de hashtags #joggjeans en #iDdance. Het doel ? Een exclusieve follow-up video creëren. Nu aan jou!