Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 22 April 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsMatthias Schoenaerts wordt opnieuw het gezicht van Louis Vuitton! Een uitgelekte sms brengt Terry Richardson in de problemen en Victoria Beckham ontwerpt voor moeders en dochters. 

Just Cavalli is in Knokke geland! Na Milaan de bekende kustplaats slechts de tweede stad in Europa met een flagship store van het modehuis. De volledige kleding- en accessoirecollectie van het label liggen er, verspreid over 70 vierkante meter industrieel design, op je te wachten. Place to be? Kustlaan 303.

Louis Vuitton blijft geloven in Matthias Schoenaerts, de Belg is komende winter voor de tweede maal op rij het gezicht van de Franse modehuis. Schoenaerts, die vorige week nog schitterde op de cover van Dazed, trok daarvoor naar Ijsland met niemand minder dan de topfotograaf Peter Lindbergh. Verwacht je dus opnieuw aan een reeks mysterieuze, poëtische en verleidelijke beelden met de hunk van eigen bodem in de hoofdrol.  Benieuwd naar het resultaat!

Over verleidelijk -of juist niet!- gesproken: Terry Richardson heeft zich nog maar eens in de nesten gewerkt. De controversiële fotograaf werd in het verleden meer dan eens van seksuele intimidatie beschuldigd, dit weekend lijkt daar een bewijs van te zijn opgedoken. Het Britse model Emma Appleton kreeg naar eigen zeggen een oneerbaar voorstel van “Uncle Terry” en nam prompt een screenshot van het bericht. Dat stuurde ze via sociale media de wereld in: “Als je met me naar bed gaat, boek ik je voor een Vogue shoot in New York”. Volgens de fotograaf zelf gaat het om een vervalsing, maar niet iedereen lijkt overtuigd. Vogue US liet ondertussen al weten geen toekomstplannen met hem te hebben…

Victoria Beckham doet aan mini-me’s voor het goede doel. Voor de liefdadigheidsorganisatie Born Free ontwierp de ster een set moeder/dochter looks, geshowd door niemand minder dan topmodel Sasha Pivovarova en haar dochtertje Mia. Naast Beckham nemen ook onder andere Stella McCartney, Alexander McQueen, Celine, Chloe en Isabel Marant deel aan de actie. De ontwerpen zijn vanaf 23 april beschikbaar op ShopBop.com. De opbrengst ervan gaat naar Born Free, die de HIV-problematiek tussen moeders en hun kinderen wil aanpakken.