Moet je zien: de 5 beste modefilms

Geüpdatet op 18 April 2014 door ELLE België
Moet je zien: de 5 beste modefilms

coco-chanel-chaplin

Afgelopen vrijdag ging 'Dior and I' in première op het Tribeca Film Festival. Je zal nog even geduld geduld moeten oefenen om de film in onze zalen te zien, maar in tussentijd zijn er nog genoeg andere modefilms om jezelf mee zoet te houden. Dit is onze selectie:

Coco avant Chanel (2009)

Het verhaal volgt het leven van Gabrielle Chanel in de aanloop van haar internationale doorbraak. De film won verschillende prijzen waaronder die voor beste kostuums en beste soundtrack. Een briljante vertolking van Audrey Tautou in de rol van Gabrielle 'Coco' Chanel!

1/

Factory Girl (2006)

Factory Girl is een biografische film gebaseerd op het boek 'Edie: Factory Girl'Edie Sedgwick was in de jaren '60 dé Amerikaanse it-girl. Ze werd beroemd als muze van Andy Warhol en bracht heel veel tijd door in The Factory, Warhol's atelier. Met Sienna Miller in de rol van Edie.

2/

The September Issue (2009)

Deze docu volgt Anna Wintour en haar team bij de productie van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue in 2007, het belangrijkste nummer van het jaar. De film illustreert perfect het harde karakter van Anna Wintour en de levendige passie van creative director Grace Coddington. Een must voor elke zelfverklaarde fashionista! Met grote namen als Karl Lagerfeld, Nicolas Ghesquière, Coco Rocha, Patrick Demarchelier en Mario Testino.

3/

Yves Saint Laurent (2014)

YSL vertelt het verhaal van een van de belangrijkste stijliconen van de 20ste eeuw. Al op zijn 21ste stond Yves Saint Laurent aan het roer van couturehuis Christian Dior. Enkele jaren later richtte hij zijn eigen modehuis op en shockeerde hij de couturewereld met de eerste prêt-à-porter collectie ooit. Een boeiend lesje modegeschiedenis.

4/

Valentino: The Last Emperor (2009)

Oh Valentino, de koning van de glamour! Deze docu volgt designer Valentino Garavani en zijn partner Giancarlo Giammetti tijdens Valentino's laatste jaar als hoofd van zijn modehuis. We zien de voorbereidingen van zijn laatste collecties als designer en de opbouw van zijn retrospectieve tentoonstelling. Een sublieme afsluiter voor zijn indrukwekkende carrière!

(Stagiaire: Natalia Tjurina)