Viktor & Rolf ontwerpen opmerkelijke tutu’s

Gepubliceerd op 17 April 2014 door Laure Vandendaele
Viktor & Rolf ontwerpen opmerkelijke tutu’s

viktorrolfdoubledutch

Viktor & Rolf laten hun liefde voor de wereld van het ballet opnieuw blijken. Een paar maanden nadat hun volledige modellencast plaats mocht ruimen voor op spitsen paraderende ballerina's, zweefden hun interpretatie van de klassieke tutu gisteren over de scène.

Viktor Horsting en Rolf Snoeren ontwierpen enkele opmerkelijke tutu's in het kader van 'Double Dutch', een project waarbij choreografen, dansers en kunstenaars uit allerlei disciplines elkaar aan de vooravond van vier wereldpremières  uitdagen. De Nederlanders kwamen tegenover hedendaags choreograaf Jorma Elo te staan en stopten de dansers van het Nationaal Ballet voor deze samenwerking in enkele opmerkelijke balletpakjes. Zo dansten de ballerina's gisteravond voor het eerst in hun tutu's met vierkante vorm of ronde uitsparingen.

v&rdoubledutch

Viktor & Rolf  gavan hun liefde voor de balletwereld eerder dit jaar al te kennen. Toen liet het Nederlands ontwerpersduo tientallen ballerina's van het Nederlands Ballet op spitsen opdraven voor de presentatie van hun nieuwe parfum Bonbon.

bonbonballet