Twitter als oorzaak van een relatiebreuk

Gepubliceerd op 16 April 2014 door Christin Ho
Twitter als oorzaak van een relatiebreuk
relatiebreuk
Foto: Gossip Girl

Een nieuwe studie toont aan dat Twitteren niet zo onschuldig is als het lijkt. Het kan leiden tot ruzies, confrontaties en uiteindelijk ontrouw en een scheiding.

581 deelnemers van alle leeftijden kregen vragen over hun bezigheden op de sociaalnetwerksite. Wanneer we te vaak vertoeven op Twitter kan het leiden tot discussies met je partner (Waarom heb je online zoveel aandacht nodig? Wat is het nut van Twitteren?,...). In het ergste geval komt het voor dat een relatie niet meer in stand kan gehouden worden volgens de auteur Russell B. Clayton.

TIME achterhaalde dat mannelijke gebruikers sneller hun gevoelens uiten op Twitter dan vrouwen omdat ze het eerst willen 'delen' met anderen vooraleer ze de familieleden inlichten. Online gepraat is minder serieus dan realistisch gepraat.

Maar er is ook hoop. In een ander onderzoek gepubliceerd in februari was de conclusie dat 41% van de twintigers het gevoel heeft dat online conversaties hun relatie sterker heeft gemaakt en jongvolwassenen ruzies hebben opgelost via digitale weg.

Bron: Time