De make-under van de sterren

Geüpdatet op 16 April 2019 door Laure Vandendaele
De make-under van de sterren

makeundercelebs

Wie voor een leven in de spotlights kiest, is veelal gezegend met een aangeboren gevoel voor drama. Ook wat make-up betreft gaat het er op sommige bekende snoetjes dramatisch en over-the-top aan toe. Met de jaren komt niet alleen het verstand maar ook het besef dat er alternatieven bestaan voor die clowneske ‘more-is-more’-look. Deze sterren kozen voor een (al dan niet voor een tijdelijke) make-under.

1/

Snooki

SnookiHet moederschap heeft Nicole Polizzi aka Snooki veranderd en dat kwam ook haar make-uplook ten goede. Snooki liet de blauwe oogschaduw en meterslange valse wimpers achterwege en zweert sindsdien bij een iets natuurlijkere look.

2/

Rita Ora

RitaOra

Niemand houdt meer van rode lippen dan Rita Ora. Zelfs op een vrije dag is de zangeres druk in de weer met lippenstift. Op de zeldzame momenten dat Ora voor een nude mond gaat, compenseert haar make-upartist dat door de ogen flink in de verf te zetten. Zonde, want een make-uploos tripje richting gym leert dat less wel degelijk more is.

3/

Nicki Minaj

nickiminaj

Het haar en gezicht van Nicki Minaj zagen al alle kleuren van de regenboog. Toch koos de zangeres afgelopen weekend resoluut voor een ‘normale’ make-uplook. Natuurlijker zagen we Nicki nog nooit.

4/

Lana Del Rey

LanaDelRey

Hoog haar, veel eyeliner en opvallende lippen, zo kwam Lana Del Rey de muziekscene binnen. Lana liet haar signature retro-look varen en pakt meer recent uit met haar natuurlijke schoonheid.

5/

Lady Gaga

LadyGaga

Ook de make-up van deze Lady is vaak helemaal Gaga! Vorig jaar ‘choqueerde’ de zangeres door voor het eerst met een schijnbaar natuurlijke look in het openbaar verschijnen. Sindsdien vangen we af en toe een glimp op van wie Stefani Germanotta onder de lagen kleren en make-up werkelijk is.

6/

Kesha

keshaBliksemschichten, blauwe lippen en kilo’s glitter: het gezicht van Ka$ha was tijdens haar beginjaren een bezienswaardigheid op zich. Na een bezoek aan rehab lijkt de zangeres haar wilde haren kwijt, figuurlijk dan, want Kesha houdt nog steeds van meerdere kleurspoelingen. De rust keerde echter terug in het hoofd én de make-upkoffer van de zangeres, win-win.

7/

Jessie J

jessiej

Felle lippen, een streng kapsel en hevig aangezette ogen: Jessie J had het allemaal. Trop is teveel en dat besefte ook Jessie J. De zangeres gooide het roer helemaal om en ging voor een draagbare en vooral zachtere look. Hoewel J nog steeds met verschillende looks experimenteert, blijft ze ver uit de buurt van haar opzichtige debuutlook.

8/

Cher Lloyd

cherlloyd

Je bent jong en je wilt wat, Cher Lloyd wou het allemaal. Fuchsia lippen, blauwe oogschaduw, valse wimpers, een speciaal kapsel én een bruine teint. Met het oog op een doorbraak in de Verenigde Staten onderging Lloyd een make-under van jewelste én kreeg de tiener een nieuw gebit. Met haar honingblonde lokken en glamoureuze make-up is Cher Lloyd helemaal klaar om de wereld te veroveren.

9/

Kim Kardashian

kimkardashian

Kim Kardashian komt zelden de deur uit voor ze door haar ‘glam squad’ onder handen is genomen. Toegeven, de realityster ziet er op beautygebied altijd uit om door een ringetje te halen maar die zeldzame ‘no make-up’ foto’s bewijzen dat Kim eigenlijk geen 34 lagen make-up nodig heeft.

10/

Christina Aguilera

christinaaguilera

Uiteraard willen we iedereen een beautyblunder of vijf vergeven maar die Christina Aguilera lijkt het maar niet te leren. Sinds het ‘Stripped’ tijdperk zweert de zangeres bij overdadige, weinig flatterende make-uplooks en kapsels. Reden? Geen mens die het weet. Verslaafd aan de genies in bottles misschien?