We Love: volg een gratis modecursus met Jacquemus en Paul Smith

Gepubliceerd op 31 maart 2020 door Lore Ginneberge
We Love: volg een gratis modecursus met Jacquemus en Paul SmithJacquemus SS20 - Imaxtree

Zoek je nog een leuke manier om je dagen te vullen? De meest gerenommeerde modeschool van Frankrijk biedt vanaf deze week een gratis modecursus aan. Niemand minder dan Jacquemus en Paul Smith zullen je alle tips & tricks uit de bizz verklappen. Waar moeten we ons aanmelden?

Nu alle scholen hun deuren moeten sluiten, besloot het IFM (Institut Français de la Mode) een online cursus aan te bieden getiteld ‘Understanding Fashion: From Business to Culture’. Dat is al groot nieuws op zich, want binnen raken in deze prestigieuze school is geen eitje, dus de kennis die het instituut nu met iedereen deelt is bijzonder waardevol. Daar komt nog bij dat het project steun krijgt van enkele Grote Namen uit het wereldje. Zo zullen ontwerpers Simon Porte Jacquemus en Sir Paul Smith hun visie geven op prangende vraagstukken rond genderrepresentatie, sociale problematiek en mode als cultureel verschijnsel.

Ook enkele klinkende namen die vooral achter de schermen actief zijn zullen meewerken aan de cursus. Denk aan de CEO's van luxegroep LVMH en Saint Laurent. Het geheel wordt gepresenteerd door IFM-professor Benjamin Simmenauer, en er is ondertiteling voorzien in verschillende talen.

De modecursus ‘Understanding Fashion: From Business to Culture’is gratis te volgen na inschrijving via FutureLearn.