H&M strikt Alexander Wang

Gepubliceerd op 13 April 2014 door Ingeborg Deleye
H&M strikt Alexander Wang

wang

H&M kondigde zaterdag tijdens een evenement op het Coachella Music Festival in Palm Springs in de Verenigde Staten aan dat zij voor haar eerstvolgende designercollectie gaat samenwerken met de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang. De creatief directeur van het modehuis Balenciaga lanceert zijn collectie op 6 november van dit jaar.

Wang is de veertiende naam in lijn van de designersamenwerking die de Zweedse confectieketen ondertussen al op haar naam mag schrijven, en meteen ook de eerste Amerikaan in dat rijtje. Eerder gingen namen als Isabel Marant, Marni, Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Sonia Rykiel hem vooraf.

De Alexander Wang x H&M-collectie zal kleding en accessoires voor dames en heren omvatten.  De collectie is vanaf 6 november 2014 in ongeveer 250 H&M-winkels wereldwijd en online verkrijgbaar.

“Het is voor mij een eer om deel te nemen aan H&M’s designersamenwerking. Het team van H&Mstaat heel erg open voor het verleggen van grenzen en het ontwikkelen van een platform voor creativiteit, wat de samenwerking spannend en leuk maakt. Dankzij deze samenwerking kan nu een breder publiek kennismaken met het Alexander Wang-merk en de Alexander Wang-lifestyle”, aldus de ontwerper zelf in een persbericht.

Alexander Who?

De 29-jarige Amerikaan lanceerde in 2007 al het merk 'Alexander Wang' op de catwalks in New York met wat aanvankelijk een knitwear collectie was, in datzelfde jaar volgde nog een succesvolle handtassencollectie. In 2009 volgde het label 'T by Alexander Wang' voor vrouwen én mannen, en tussen alle modeprijzen door raakte in 2012 bekend dat Wang Nicolas Ghesquière bij modehuis Balenciaga zou opvolgen als creatief directeur. Wang wordt geroemd als een urban ontwerper die van zwart en vernieuwende snits houdt.