FOOD. Muffins van courgette en abrikoos

Geüpdatet op 22 Februari 2018 Druk het recept af door Ingeborg Deleye
  • 15 mins
  • 35 mins
  • 4-6 people
  • Easy
FOOD. Muffins van courgette en abrikoos

Deze hartige variant op klassieke muffins doet perfect dienst als lichte lunch, of siert een rijk gevulde brunchtafel met wat kleur. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 50 g maismeel
  • 100 g speltmeel
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1 g bakpoeder
  • 1 g zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  • 200 g geraspte courgette
  • Flinke snuf zout
  • Grof zeezout en chilivlokken als garnituur
  • 4 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • 1,5 eetlepel kappertjes
  • 300 g geraspte harde geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet het muffinbakblik goed in.
  2. Doe het meel, de bakpoeders met een snuf zout in een mengkom en mix door elkaar. Voeg de eieren en boter toe en mix tot een beslag.
  3. Roer de courgette, kappertjes en kaas er kort doorheen en vul de muffinvorm gelijkmatig met het beslag. Strijk de bovenzijde glad met de bolle kant van een lepel.
  4. Bestrooi boven op met wat korrels grof zeezout en chilivlokken. Als laatste verdeel je de abrikozen er overheen.
  5. Bak in de oven voor 35 minuten, of totdat een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

Bron: For the love of taste, via Culy NL

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be