Deze series ga je bingen in 2020

Geüpdatet op 17 januari 2020 door Elisabeth Debourse en Isabelle
Deze series ga je bingen in 2020(c) Netflix

Het wordt een knallend jaar op het kleine scherm. We sommen even de ones to watch op, van boekadaptaties  via de comeback van supersterren tot pittige miniseries.

AJ AND THE QUEEN - Netflix

RuPaul als drag queen? Groundbreaking. Datzelfde personages als moederfiguur voor een verwaarloosd meisje, dàt maakt het een heel pak interessanter! De queen der queens zet een ontroerende performance neer in deze nieuwe komedie van Netflix, die ergens het midden houdt tussen Little Miss Sunshine en Pose.

THE OUTSIDER (HBO)

HBO en miniseries, dat zorgt voor vuurwerk. Na het succes van Chernobyl, The Night Of en Show Me a Hero is ook The Outsider een grote kanshebber als instant hit. Het plot kwam dan ook niet uit eender welk brein: niemand minder dan Stephen King staat aan de oorsprong van deze reeks! The Outsider vertelt hoe een baseball trainer van junior team plots van de moord op een jongen wordt beschuldigd. Alles wijst dan ook in zijn richting, op een video die lijkt te bewijzen dat hij nooit op de crime scene is geweest. Een ijzingwekkend verhaal dat je straks tot in je slaap achtervolgt!

De ELLE video van vandaag :
10 SPORTEN VOOR STRAKKERE BILLEN

RUN (HBO)

“Phoebe Waller-Bridge”, de naam alleen al doet ons reflexmatig naar een TV-dekentje en pak popcorn grijpen. Elke serie die aan haar grenzeloze verbeelding ontspruit is het binge-watchen waard en we verwachten dus ook niet minder van Run, een donkere komedie met de spectaculaire Merritt Wever (Fargo, Nurse Jackie) in de hoofdrol.

THE GOOP LAB (Netflix)

Gwyneth Paltrow, haar bizarre levensstijl en het succes van haar lifestyle platform Goop vormt, fascineren al een tijdje. Dat heeft ze zelf blijkbaar ook begrepen. In The Goop Lab gan zij en haar trouwe volgelingen de testtoer op en proefondervinden ze de gevolgen van de meest extreme beauty behandelingen. Dat het er op bepaalde momenten haast als een exorcisme sessie aan toe gaat, geeft ze nu al toe. “Het zal denk ik wat wenkbrauwen doen fronsen,” kondigde ze alvast aan.

AVENUE 5 (HBO)

Dr. House is terug. Of toch deels: deze keer in de schoenen van een intergalactische cruise kapitein. Heh? Kijk, wij doen niet moeilijk: Hugh Laurie is terug op het kleine scherm en dat is voor ons voldoende reden om deze reeks een kans te geven. Bovendien werd de futuristische TV-serie bedacht door de makers van Veep. Iets zegt ons dat we straks onze lachspieren kunnen trainen! 

QUIZ (AMC)

Een waargebeurd verhaal dat in 2001 heel wat stof deed opwaaien: ex-militair Charles Ingram won de Britse versie van Wie Wordt Multimiljonair, maar kreeg na twee jaar een team rechercheurs op zijn dak dat al heel snel kon aantonen dat hij had valsgespeeld. Samen met een hoop medeplichtigen, waaronder zijn vrouw, werd hij toen veroordeeld.Vandaag wordt dat voorval in een miniserie met Michael Sheen en Sian Clifford in de hoofdrollen gegoten.

HUNTERS (Amazon)

Al Pacino aan zet! In Hunters jaagt hij nazi’s op in seventies New York. Een klassiek recept, dat altijd naar meer smaakt en dus kunnen wij niet wachten om onze tanden in deze TV-serie te zetten. Argument om je helemaal over de streep te trekken; Jordan Peele (Us, Get Out) is executive producer!

THE PLOT AGAINST AMERICA (HBO)

Wat als… Roosevelt geen tweede ambstermijn had kunnen winnen en zijn plaats in 1941 aan het hoofd van de Verenigde Staten werd ingenomen door nazi-sympathisant Charles Lindbergh?? In zijn boek The Plot Against America verkent Philip Roth deze ijzingwekkende hypothese en bij deze krijg je dat straks ook op TV te zien. Casting: Winona Ryder, Zoe Kazan en John Turturro.

DEVS (FX op HULU)

Heb je Ex Machina en Annihilation gesmaakt? Zet je schrap, want de scenarist en regisseur achter beide series komt met een nieuw verhaal over een duivels tech bedrijf in Silicon Valley op de proppen…!

MRS. AMERICA (FX op HULU)

Feministische activistes Gloria Steinem, Shirley Chisholm en Bella Abzug samen in één prent? Het leek een onmogelijke zet, maart Mrs. America maakt het waar. De serie draait rond ene Phyllis Schlafly, een extreem conservatieve Amerikaanse met een duidelijke mening over abortus, gespeeld door niemand minder dan Cate Blanchett.

Check ook deze must-see feministische documentaires en deze series voor girl boss aspiranten...

 

Tags: Tv.