REVIEW: Nicola Formichetti’s Diesel debuut

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
REVIEW: Nicola Formichetti’s Diesel debuut

dieselformichettiHet is gebeurd. Na maanden vol spanning heeft Nicola Formichetti vrijdag zijn debuutcollectie voor Diesel onthuld. 

Die werd in Venetië voorgesteld. Geen Renaissance paleis, wel een voormalige kazerne met zeer ruw decor. Opmerkelijk was dat er geen front row was -waardoor bijvoorbeeld Courtney Love op de vierde rij zat. Het spektakel was echter groots genoeg waardoor het door iedereen geapprecieerd kon worden, waar men ook zat.

Modefotograaf Nick Knight regisseerde voor de gelegenheid een film met intrigerende en fascinerende beelden -geïnspireerd op onder andere Tumblr. De film werd tijdens de show geprojecteerd op drie grote schermen die achter de modellen hingen. dieselveniselook

Over naar de modellen: die vormden een raar maar leuk samenraapsel. Zowel jongens als meisjes, kleine als grote, getatoeëerden als niet-getatoeëerden schreden de catwalk af. In het totaal showden ze niet minder dan 91 silhouetten, verdeeld over 3 thema’s: rock n’roll, denim en militair.

De show eindigde met een live optreden van de rapster Brooke Candy, waarover muziekkenner Formichetti alleen maar lof kan spreken: “Brooke is een van de meest interessante muzikanten in de popmuziek op dit moment, ze vertegenwoordigt een nieuwe generatie, die ik 100% steun.”dieselriot

De finale? Alle modellen samen op de catwalk, voorzien van kappen met rode en blauwe pompons als eerbetoon aan de Russische band Pussy Riot. De boodschap is duidelijk; het Diesel leger is klaar voor de strijd!

(stagiaire Lauren Sadones via Elle Belgique, Elsa Fralon)