INTERVIEW: Tali Lennox op de rooster

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
INTERVIEW: Tali Lennox op de rooster

Schermafbeelding 2014-04-07 om 15.56.19“Ik zou enorm zijn, met roze glazen en heel veel glitters! Misschien een beetje geel ook: als het maar opvalt!” Aan het woord is Tali Lennox, “dochter van”/model/ondergedoken it-girl/ sinds kort ook gezicht van de Futura zonnebril. Dat laatste verklaart meteen waarom dit gesprek rond kijkers draait én ze zonet de zonnebrilversie van zichzelf beschreef. 

Eventjes de context schetsen: Silhouette levert zich over aan een heuse dosis oud en nieuw pret. Het brillenlabel brengt de Futura opnieuw op de markt, een avant-gardistisch model uit de jaren zeventig. Destijds waren Elton John en smaakmakers als Vogue Italia’s Franca Sozzani fan, tegenwoordig zwicht Tali Lennox voor het opvallende ontwerp. De twintiger werd, als dochter van de legendarische Eurythmics zangeres Annie Lennox, geboren in de spotlights. De laatste jaren sloeg ze echter haar eigen weg in en oogstte ze veel succes als model.

Wij strikken haar voor een babbel: hoe ziet het leven eruit door de bril van een it-girl?

Al moet ik diezelfde term meteen weer inslikken, Lennox is niet gebrand op het hele sterrencircus:  “Eerlijk gezegd  is het niet echt mijn ding. Ik leef in een bescheiden buurt in New York en geen enkel van mijn vrienden is beroemd. Gelukkig maar, het houdt me met beide voeten op de grond. Ik werk graag als model, maar doe niet mee aan de marathon van mondaine evenementen.  Ik probeer mezelf niet echt bewust in de kijker te werken.”

De laatste jaren timmerde je aan een indrukwekkende mode-CV. Je staat er echter om bekend op je hoogtepunten plots de modewereld de rug toe te keren. Waarom? "Eerlijk? Modellenwerk is echt leuk, het is een toffe manier om geld te verdienen en de wereld te zien. Het is echter niet mijn ultieme doel, ik wil niet bekend staan als “Tali Lennox, het model.” Ik ben bezig met allerlei andere zaken, kunst in het bijzonder, en hoop ooit daarmee door te breken. Ik beschouw het op korte termijn als mijn doel om een tentoonstelling aan mijn schilderijen te kunnen wijden. Op die manier wil ik wél in de kijker staan!”

Willen of niet, voorlopig doet haar naam ook al veel belletjes rinkelen en begeeft ze zich onder de groten der aarde. Voor de Futura campagne poseerde ze voor de lens van topfotograaf Peter Lindbergh. Hoe was het om met hem samen te werken?

 “Fantastisch! Hij is een ongelooflijk vriendelijke man. Het valt me op dat, hoe belangrijker de reputatie, hoe rustiger en redelijker mensen in deze wereld zijn. Ik heb enorm veel respect voor al wie het zo lang uithoudt in de modewereld en toch nog energie over heeft!”2LIndbergh

Een positieve ervaring dus, eentje waarvoor ze ettelijke baantjes in het zwembad moest trekken. Werkt de Futura ook als duikbril?? “Haha toch niet, maar hij blijft wel erg goed zitten. De bril is extreem licht en buigbaar, dus erg praktisch voor sportieve activiteiten.”

Maar hij is wel minder mainstream dan de gemiddelde sportbril… “Exact, maar waarom zouden we niet wild mogen gaan met een bril? Het is juist reuzeleuk, mijn eigen ontwerp zou nòg extremer zijn! Wat ik ook zo leuk vind, is de mix tussen retro en modern. Oude dingen een nieuw leven geven: I love it!”

Is vintage ook in je persoonlijke stijl belangrijk? “Uiteraard. Of het nu een groupie shirt uit de jaren tachtig is, of een zijden cocktail jurk uit de Belle Epoque: mijn garderobe barst van de stukken op leeftijd!”

Oud en nieuw dus, een gesmaakte cocktail voor zowel Lennox als Silhouette. Wij vinden het huwelijk tussen beiden alvast geslaagd. Benieuwd wat we nog van Tali Lennox mogen verwachten! 

(Voor 349€ kan ook jij pronken met de Futura bril, verdere info over de verkooppunten volgt.)Tali 1Tali 3 Tali2

Tali4