Dossier It-girls: de 10 van 2014

Geüpdatet op 15 Januari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Dossier It-girls: de 10 van 2014

hoofdCara Delevingne heeft het tegenwoordig te druk met lesbische stoeipartijtjes, Kate Middleton heeft dringend nood aan een sidekick en Jennifer Lawrence geniet van een jaartje welverdiende rust. Niet getreurd: een nieuwe lichting (jonge en minder jonge) it-girls staat klaar om hun dure schoenen te vullen! Dit zijn de 10 van 2014: 

1/
Lupita Nyong’o: 

Lupita hier, Lupita daar, Lupita overal! De 31-jarige brak eind vorig jaar door dankzij haar rol in 12 Years a Slave en is sindsdien niet meer weg te denken. Een Oscar, lucratieve contracten met grootheden als MiuMiu en Lancôme, filmaanbiedingen in overvloed en een berg wanhopige aanbidders (Jared Leto, Michael Fassbender en een zekere K’Naan maken tegenwoordig kans): deze meid zal zich dit jaar alvast niet vervelen! Wij ook niet, met dank aan haar schitterende verschijningen op de rode loper.  opening-lupita

2/
Kendall Jenner

Ook voor Kim Kardashians jongere halfzus gaat alles tegenwoordig aan een sneltreinvaart. De tiener sprong de voorbije modeweken in het oog van invloedrijke mode-insiders, de basis van een succesvolle modellencarrière lijkt gelegd! Haar beroemde familienaam, maar vooral haar eindeloze benen en onschuldige blik hielpen haar een handje. De nieuwe Cara Delevingne is opgestaan? Bekijk hier haar mode-CV.

Kendall Jenner

3/
Cressida Bonas 

Nog zo’n “nieuwe”. Sinds enkele weken komt de Britse prins Harry openlijk uit voor zijn relatie met de aristocratische Cressida Bonas. De aanloop naar een officiële verloving?  Het zou alvast voor extra kleur aan het Britse hof zorgen: Cressida is fan van jumpsuits, papieren tiara’s, wilde vlechten, boho jurken en… scrunchies! Ontdek hier haar stijl.

cressida-bonas 

4/
Emma Watson 

Onze absolute stijlfavoriet van het moment. Sinds Emma het Hogwarts uniform met enige nostalgie (we love you, Hermelien Griffel!) vaarwel kuste, veroverde ze steevast een plaatsje bovenaan elk Best Dressed lijstje. De actrice is straks te zien in het Bijbelse epos Noah –klinkt vreemd, maar ook Russel Crowe en Jennifer Connelly gingen in op het voorstel. Een mix van Gladiator, Harry Potter magie en een goede dosis stijl: we moèten deze film zien!

colma

5/
Solange Knowles

De schaduw van Queen B ontgroeien: je moet het maar kunnen. Solange Knowles is er moeiteloos in geslaagd! Haar zus mag dan wel een übersexy popkoningin zijn, Solange wist hipsters wereldwijd aan haar voeten te leggen. Ze combineert met veel gemak de jobs van deejay, zangeres, model én sinds enkele maanden die van art director bij Puma. (Tussen haakjes: een carrièrewending die ons reeds een appetijtelijke reeks sneakers opleverde.) Met haar onvermijdelijke afro een favoriet op menig rode loper, wij verwachten nog heel wat van Solange Knowles! Ontdek hier haar typische stijl. 

Solange Knowles

6/
Elle Fanning 

Een hoogvliegertje –en dat niet alleen omdat ze onze naam draagt. Elle Fanning werd deze lente naast onder andere Lupita Nyong’o gecast voor de campagne van MiuMiu. Miuccia Prada verzamelde naar eigen zeggen “het talent van morgen”. Maak daar maar vandaag van, en gisteren zelfs: ondanks haar 16 lentes kan Fanning al op een indrukwekkende film-CV terugblikken. In Hollywood heeft ze dus niets meer te bewijzen,  de modewereld ligt dan weer bijna aan haar voeten. We gokken dat  MiuMiu niet haar enige wapenfeit wordt dit jaar. Elle Fanning

7/
Suki Waterhouse

Suki wie? De naam doet niet bij iedereen een belletje rinkelen, bij mode-insiders nochtans wel. De 22-jarige Britse combineert haar bloeiende loopbaan als model met een alternatieve acteercarrière. In haar vrije tijd hangt ze –nogal letterlijk- aan de lippen van Hollywood hottie Bradley Cooper. Vriendengroep: het kliekje van Cara Delevingne. Een bloedmooie Britse met eigenwijze kledingstijl die een topacteur aan de haak slaat: komt dit scenario je niet bekend voor, Sienna Miller? Hoe dan ook, Suki is er om te blijven.

Suki.jpg 

8/
Mila Kunis

Goed op weg om de volgende Julia Roberts –maar dan een tikkeltje brutaler- te worden. Sinds ze met Ashton Kutcher het nieuwe American Sweetheart koppel vormt, bereikt de  populariteit van de actrice hoge pieken. Op filmvlak beperkt ze zich tot romantische komedies, grote modedeals blijven voorlopig nog uit (hoewel ze met haar “naakte” Gemfield campagne iedereen omver blies), maar de hele wereld lijkt in de ban van haar privéleven. Een huwelijk én een baby: 2014 wordt hààr jaar!

milakunis.jpg

9/
 Miley Cyrus

Hate her or love her, maar je kan tegenwoordig écht niet meer om Miley Cyrus heen. Het popidool metamorfoseerde van brave Disney actrice naar losgeslagen tienerster. Een imago dat eerst heel wat wenkbrauwen deed fronsen, maar tegenwoordig ook veel nieuwe fans oplevert. Marc Jacobs bombardeerde haar alvast tot norse gezicht van zijn lentecampagne.  Vogue hapte (nog) niet  toe, maar zowel V Magazine, Love, Harper’s Bazaar, Rolling Stones, W Magazine en deze maand ELLE US oordeelden haar kunstzinnig genoeg voor een high fashion cover. Niet mis voor Hanna Montana.MileyCyrus.jpg

10/
Lottie Moss

Big shoes to fill voor deze tiener. Charlotte -Lottie- is het halfzusje van het legendarische topmodel Kate Moss en probeert het dit jaar als model. Einde 2013 tekende de 16-jarige een contract met Storm, hetzelfde agentschap dat haar grote zus jaren geleden ontdekte. Dit seizoen bekeek ze de modeweken nog vanop de zijlijn -lees: front row in het gezelschap van Kate en Anna Wintour. Staat ze komende herfst ook zelf op de catwalk? Vergelijk hier alvast haar eerste portfolio met die van Kate. 1 2