Trend: weg met shampoo!

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Trend: weg met shampoo!

colhair

Beautyland ditcht massaal shampoo in de naam van gezonder, voller haar. De 'No Poo Movement' kent al een pak aanhangers, waaronder ook bekend volk als Prins Harry, Robert Pattinson en Jessica Simpson.

Er is de laatste tijd heel wat te doen rond shampoo, of beter, het bannen ervan. Zo bekende Prins Harry onlangs zijn haar al meer dan twee jaar niet meer gewassen te hebben. (Bah?!) Het goedje zou meer kwaad dan goed doen. Shampoo verstoort namelijk de natuurlijke oliebalans in het haar en de hoofdhuid waardoor die uitdrogen en beschadigd raken. Als tegenreactie gaat de hoofdhuid extra talg produceren, wat dan weer leidt tot die fameuze 'vettige haardos'.

No Poo'ers gebruiken natuurlijke producten als ciderazijn en bicarbonaat om hun haren schoon te krijgen. Hydrateren doen ze met DIY-haarmaskers op basis van kokosolie, arganolie of honing. Het zou je haar zes weken kosten om de natuurlijke balans volledig te herstellen en een vollere, levendigere coupe te krijgen.

Pro's:

- Geen schadelijke stoffen + geen lege plastic flessen = goed voor het milieu
- Je krijgt gezonder en voller haar
- Je spaart een hoop geld uit aan dure shampoos
- Je kleur houdt langer

Contra's:

- Ongewassen haar kan onaangenaam ruiken
- Ironisch genoeg, vraagt het onderhoud heel wat werk
- Reken erop dat je tijdens de shampoodetox minstens 10 (afschuwelijke) dagen rondloopt met vettige lokken (lees hier onze tips voor een bad hair day)

Ons advies:

Probeer je haar maximaal 2 à 3 maal per week te wassen met een natuurlijke shampoo. Experimenteer tussendoor met alternatieven als droogshampoo, ciderazijn en bicarbonaat om je wortels te reinigen. Let erop dat je je haar ook voldoende voedt! Kokosolie doet wonderen.

(Stagiaire: Natalia Tjurina)