In de handtas van … Kristien Follon

Geüpdatet op 12 Februari 2019 door ELLE België
In de handtas van … Kristien Follon

openingbag

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Titi + The German Kid ontwerpster Kristien Follon gunt ons een kijkje in haar tas.

INTRODUCTIE

Kristien Follon is het creatieve brein achter het knotsgekke label Titi + The German Kid. De naam klinkt al even waanzinnig als haar ontwerpen, want het label staat voor ludieke quotes, speelse finesse en guitige details. Haar inspiratie haalt ze grotendeels uit de street wear en haar liefde voor muziek. "Sprinkle, Sparkle", "I ain't afraid of a clown", "Happy soup", "Strangers have the best candy" en "Oh my god" zijn enkele verwonderlijke titels van haar voormalige collecties. Ik vroeg Kristien naar de inhoud van haar tas, benieuwd vanwaar ze die fantasierijke inspiratie haalt.

_GD33304

_GD33278

 

1/

_GD33242

THE BAG

"Mijn tas is uiteraard een tote bag van Titi + The German Kid. Ik draag vrijwel altijd een tote bag, ik vind ze praktisch en ze zien er cool uit. Ik ben begonnen met mijn label toen ik onder andere de tassen van vriendinnen begon aan te passen door erop te tekeningen of er bepaalde zaken begon op te kleven. Die aanpassingen zijn daarna uitgegroeid tot echte ontwerpen, en zo ben ik begonnen. De tote bag was er dus al vanaf het begin bij."

_GD33271

_GD33243

2/

_GD33233

CHILDISH PRODIGY

"Zelfs bij een avondje stappen heb ik altijd mijn agenda bij. Het gebeurt al eens dat er tussen pot en pint bepaalde zaken worden besproken en dan komt mijn agenda van pas. Heel wat mensen gebruiken hun smartphone als agenda, maar dat kan ik dus absoluut niet. Niet dat ik niet overweg kan met het ding, maar ik moet bij mijn notities altijd iets kunnen tekenen of kriebelen (dat verklaart meteen het arsenaal aan pennen)! Wanneer ik lang onderweg ben, dan neem ik mijn echte schetsboek met me mee."

_GD33299

_GD33227

3/

THE BETTER YOU DRESS, THE WORST YOU CAN BEHAVE

"Ik heb een hele verzameling aan lipsticks. Dat is zowat het enige van make-up dat ik standaard bij me heb. Wanneer je er een beetje vermoeid uit ziet, doet een rood kleurtje op je lippen wonderen. Ik koop nooit dure lipsticks, want ik geraak ze telkens kwijt... Zoals ik al zei: ik heb een hele verzameling! (lacht)"

_GD33229

_GD33231

4/

CURRENT OBSESSIONS & DJ TITI

"Ik luister heel veel naar hip hop, rap, elektro of dj-setjes van bepaalde artiesten wanneer ik onderweg ben. Op dit moment luister ik graag naar de bands Crystal Castles en De Jeugd Van Tegenwoordig. Muziek biedt me inspiratie voor het maken van een nieuwe collectie. Zo maak ik een mixtape met alle verslavende deuntjes die me tijdens het ontwerpen inspiratie gaven. Zo hoort er dus bij elke collectie een bijpassend lied, geremixt door DJ Titi!"

_GD33321

_GD33234

(stagiaire Oona Smet)