Chanel lanceert primeur: L’instant chanel

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Chanel lanceert primeur: L’instant chanel

openingchanel

Chanel pakt uit met een gloednieuwe fotocampagne voor haar nieuwste reeks horloges: L'Instant Chanel. De lancering is een primeur voor het label, dat voor het eerst in 10 jaar tijd een fotocampagne aan horloges wijdt.

De beelden bestaan uit een duoreeks: links de zwart-wit portretten van topmodellen, rechts de  horloges. De campagne werd  gefotografeerd door de franse topfotograaf Patrick Demarchelier, een meester in tijdloze zwart-wit portretten. Carlyne Cerf de Dudzeele nam de styling voor haar rekening.

De beelden waren voor het eerst te zien in Le Figaro met 15 dubbele pagina's. Bijkomstig werden er ook 4 kortfilms gemaakt die 'het Chanel moment' moeten weergeven.

Leuk weetje: in het verleden wezen de armen van de modellen steeds de klokaanduiding van 10 voor 10 aan. De nieuwe reeks breekt die 'traditionele' 10 voor 10-regel, waarbij de modellen de stand van de wijzers van het horloge overnemen. Het lichaam van model Sharam Diniz vormt een perfect verticale lijn en spiegelt daarmee het horloge rechts.

L'instant Chanel: misschien wel een subtiele knipoog naar het bekende "l'instant décisif" van de legendarische fotograaf Henri Cartier-Bresson?

(stagiaire Oona Smet)