Maison Minnie Mouse: nostalgie in het MoMu

Gepubliceerd op 7 April 2014 door ELLE België
Maison Minnie Mouse: nostalgie in het MoMu

colmm

Van 3 tot 22 april wordt wel een erg bijzondere vrouw in de kijker gezet in het ModeMuseum in Antwerpen: Minnie Mouse! Met Maison Minnie Mouse brengen vijf jonge designers hulde aan Disney's meest geliefde muze en mode-icoon. 

Minnie Mouse deed haar intrede in 1928 als Micky Mouse's love interest en inspireerde sindsdien al heel wat collecties. Voor 'Maison Minnie Mouse' kregen een aantal veelbelovende, jonge ontwerpers de opdracht om een uniek silhouet te creëren, met Minnie als muze. Disney wil de ontwerpers op die manier een platform bieden. Meteen dus een mooie kans voor die designers om in de spotlights te komen en ook extra aandacht voor de Belgische modeacademies die elk jaar tal van knappe talenten afleveren. Het project werd gecureerd door mode-expert Didier Vervaeren.

Elke designer benadert het concept uiteraard vanuit een andere hoek, eigen aan hun stijl en identiteit. Minju Kim, die vorig jaar de H&M Design Award won, ziet Minnie als een romantisch tienermeisje. Damien Ravn liet zich dan weer inspireren door de originele kleuren uit haar eerste verschijningen: lichtpaars en zwart. De meiden van het collectief KRSJT bekijken het idee eerder vanuit een kinderlijke naïviteit. Doriane Van Overeem en Emanuelle Lebas spelen in op de uiterlijke kenmerken van Minnie.

De ontwerpen zullen nog tot 22 april de inkomhal van de Modenatie sieren. Neem hier al een voorproefje:

Maison_Minnie_Mouse-0006

 

Maison_Minnie_Mouse-0007

 

Maison_Minnie_Mouse-0004

 

Maison_Minnie_Mouse-0019

 

Maison_Minnie_Mouse-0003

 

Maison_Minnie_Mouse-0021

 

Maison_Minnie_Mouse-0015

 

Maison_Minnie_Mouse-0001

 

Maison_Minnie_Mouse-0009

 

Maison_Minnie_Mouse-0011

 

Maison_Minnie_Mouse-0014

Meer info vind je op website van het MoMu.

(Stagiaire: Natalia Tjurina)