Shopping kleurentherapie: een tint voor elke mood

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Shopping kleurentherapie: een tint voor elke mood

regenboogOoit al van kleurentherapie gehoord? Het is een alternatieve geneeswijze waarbij kleuren en licht de energiebalans in je lichaam herstellen. Althans, dat geloven de aanhangers ervan –klinkende bewijzen zijn er (nog) niet. Wij gaan er alvast van uit dat tinten wel duidelijk een effect op je humeur hebben, net als schoenen en nagellak trouwens. Speciaal daarom, een combinatie  van de twee:  een shopping in alle kleuren van de regenboog. 

1/
 GEEL 

Niet toevallig de kleur van de zon: geel zou je vrolijker én grappiger maken, je logica en creativiteit verhogen. 6

Schoenen Essentiel, 145€ 

Tas American Apparel, 30€ 

Lak OPI, 14,10€

2/
 ORANJE

Niet toevallig de nationale kleur van onze Noorderburen… oranje staat immers voor enthousiasme –en daarover beschikken Nederlanders in overvloed. Het zorgt ook voor heftigere emoties (“asjemnou seg!!”). Kortom: fun gegarandeerd!

3

Schoenen Kenzo, 295€ 

Tas Sophie Hulme, 345€ 

Lak Essie, 10,99€

3/

ROOD

Passie en energie: rood zorgt voor vonken. De tint verhoogt je fysieke weerstand en gaat vermoeidheid tegen door een instant energieboost te geven. Rood zou ook spontaan de passie in je naar boven brengen –dé kleur voor een romantische date dus.

4

 Schoenen Faith, 64€ 

Tas See by Chloé, 495€ 

Lak Essie, 10,99€ 

4/
PAARS

De kleur van Romeinse keizers (fun fact) en creatievelingen. Paars stimuleert je intuïtie, verbeeldingskracht en artistieke aanleg. Een boost voor je fantasie –misschien ook een goed idee voor een date…

5

Schoenen Mother of Pearl, 300€ 

Tas Topshop, 26€ 

Lak Essie, 10,99€

5/
 BLAUW

Al opgemerkt dat veel scholen voor een blauwe inrichting gaan? Geen toeval: blauw kalmeert en geeft je innerlijke rust. Bovendien maakt het je vriendelijker, eerlijker en meer toegewijd. De kwaliteiten die elke leerkracht in een bende puberende tieners naar boven wil halen.

1

Schoenen Kurt Geiger, 134€ 

Tas MiPac, 56€ 

Lak Essie, 10,99€

6/

GROEN 

Zit je in de knoop? Maak je een chaotische periode mee? Groen zorgt voor harmonie en balans, stimuleert je communicatie en sociale vaardigheden. Last but not least: groen blijkt ook voor liefde te staan. In het groen ben je dus de meest lovable, best begrepen en meest communicatieve persoon op de werkvloer. Score!


2

Schoenen Pieces, 48€ 

Tas Alexander Wang, 400€ 

Lak Essie, 10,99€