Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 26 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

calvin kleinHarper's Bazaar komt naar Nederland, de zaak Dolce & Gabbana neemt een onverwachte wending en het controversiële model Thylane Blondeau duikt weer op. 

New kid in town, of liever: in Nederland. Onze Noorderburen krijgen hun eigen versie van het beroemde tijdschrift Harper’s Bazaar. Als hoofdredactrice is niemand minder dan Cécile Narinx, die reeds 10 jaar de plak zwaait bij ELLE NL, aangesteld. Wanneer we de allereerste Nederlandse Harper’s Bazaar in de rekken mogen verwachten, is nog niet duidelijk, we zijn benieuwd!

Een bekend gezicht op de cover van het Franse magazine Jalouse: Thylane Blondeau, kindmodel en controverse prinsesje. Blondeau zorgde in 2011 voor internationale verontwaardiging toen ze voor Vogue France poseerde als volleerde stoeipoes, en dat op 10-jarige leeftijd. De shoot ontketende wereldwijd een heftig debat over de seksualisering van kinderen. Vandaag is ze 13 jaar oud en doet ze het –op minder expliciete manier- voor Jalouse. Het tijdschrift noemt Blondeau “de nieuwe Kate Moss” en voorspelt haar een glorieuze toekomst. Een naam om te onthouden?

Onverwachte wending in de zaak de zaak Dolce & Gabbana. De designers achter het gelijknamige label werden in november 2013 veroordeeld tot een celstraf van twee jaar wegens grootschalige fraude. Vandaag verklaart de openbare aanklager tot ieders verbazing de zaak ongegrond –wat zou betekenen dat beide ontwerpers niet langer vervolgd kunnen worden. Of die verklaring wordt aangenomen, is evenwel onduidelijk: ondertussen wordt het proces gewoon verdergezet.

Verandering aan de top bij Calvin Klein. Steve Schiffman, al jaren kaderlid in het bedrijf, mag zich voortaan CEO noemen. Een nieuwe wind voor het label, dat onder Shiffmans bewind haar aanwezigheid in Azië, Indië, Australië en Latijns-Amerika wil versterken. In die regionen staat Calvin Klein vooral bekend als ondergoed- en denimlabel, daar moet de komende jaren verandering in komen.