Label we love: Sessùn

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Label we love: Sessùn

sessunHet probleem met een wishlist is dat die ongeremd blijft groeien… Aldus verovert ook Sessùn een plek op onze verlanglijstje dit voorjaar: 

Stéfania Paparelli

Het Franse label Sessùn is bijlange geen nieuwkomer in het modelandschap, in 1995 stampte ontwerpster Emma François het uit de grond. Wat het van anderen onderscheidt? Het snuifje intellect dat steeds weer in de collecties kruipt. François ambieerde oorspronkelijk dan ook geen job in de mode. Als studente Economische Antropologie trok ze begin jaren negentig naar Latijns-Amerika. Bedoeling? Een thesis schrijven over de rol van vakmanschap in de economische ontwikkeling van een land. Het resultaat? Een nieuwe passie voor stoffen en mode, de basis voor Sessùn was gelegd!

Ondertussen is het label wereldwijd in meer dan 800 verkooppunten verkrijgbaar en heeft het zeven eigen boetieks –waaronder één in Brussel ( Kolenmarkt 59). Het hart van François blijft echter in Latijns-Amerika: wol, brei- en haaktechnieken zijn dominant in haar collecties. 3

De signature look? Een mix van preppy en nonchalante boho elementen. Klassieke snits krijgen een twist, mannelijke en vrouwelijke codes worden door elkaar gebruikt.

De zomercollectie werd Modern Craft gedoopt en mengt eenvoudige silhouetten met rijkelijke stoffen. Folklore en etnische elementen zijn, trouw aan de roots van Sessùn, niet veraf. Qua materiaal krijgen we kanten broderie, gewatteerde stof, jacquard en zelfs raffia voorgeschoteld. Een exotische lijn die ons meteen in de zomersfeer brengt!

2 1

Prijzen schommelen tussen 90€ en 200€.