Weg met Anna Wintour

Geüpdatet op 3 April 2019 door Laure Vandendaele
Weg met Anna Wintour

DONTSAVEANNA_T_SHIRT_WIDGET
Van sekstape-ster tot Vogue covergirl. Niemand had ooit durven denken dat realityster Kim Kardashian het tot op de cover van het wereldberoemde modeblad zou schoppen. Terwijl Kim een stille droom in vervulling ziet gaan, krijgt hoofdredactrice Anna Wintour bakken kritiek over zich heen. Is Wintour really over?

Het is gebeurd. Kim Kardashian en Kanye West sieren de cover van het aprilnummer van de Amerikaanse Vogue. Zelfs dochter North West maakt maanden voor haar eerste verjaardag haar opwachting in het wereldberoemde modeblad.  Wat door sommigen als een overwinning voor populaire cultuur wordt gezien, is voor anderen een pure schande.

Vogue hoofdredactrice Anna Wintour wordt flink door het slijk gehaald en kan volgens sommigen maar beter meteen haar boeltje pakken. Anna zelf zet zonder verpinken de zonnebril op de neus en laat de hele heisa aan zich voorbij gaan. In haar maandelijkse voorwoord legt de hoofdredactrice droogjes uit waarom het powerkoppel volgens haar een plek op de meest begeerde pagina van het blad verdient. Die is sinds de 64-jarige hoofdredactrice de plak zwaait gereserveerd voor 'diegenen die de huidige cultuur definiëren, amok durven maken en wiens aanwezigheid bepalend is voor ons wereldbeeld.' Volgens Wintour bestaat er geen twijfel over dat Kim en Kanye aan deze voorwaarden voldoen.

Al is niet iedereen het met The Iron Lady van de modewereld eens. Zo tweette modeblogger Bryanboy: 'Vierentwintig jaar trouw aan de Amerikaanse Vogue en dan gebeurt dit.' Ook actrice Sarah Michelle Gellar meent dat Kim en Kanye geen plaatsje op de cover van het modeblad verdienen. Gellar uitte haar ongenoegen via Twitter: 'Wel...het ziet ernaar uit dat ik mijn abonnement op Vogue moet stopzetten. Wie doet mee?'

Kim Kardashian en Kanye West sieren de cover van de Amerikaanse Vogue
Kim Kardashian en Kanye West sieren de cover van de Amerikaanse Vogue

Kim Kardashian, voor wie relletjes rond haar persona intussen dagelijkse kost zijn, kon naar goede gewoonte rekenen op de steun van haar trouwe vriend Jonathan Cheban. Hij stuurde meteen een vernietigende tweet richting de voormalige vampierendoder en vroeg: 'doet jouw mening er eigenlijk toe?'

Ook in de modewereld zelf wordt de controversiële keuze van Anna Wintour niet door iedereen geapprecieerd. Christopher Lee Sauvé ontwierp een T-shirt waarop hij het einde de vrouw met de bekendste bob ter wereld aankondigt. 'Wintour is over', beweert hij. Of dat effectief zo is, zal de toekomst uitwijzen. Dat we het laatste van Kim Kardashian en Kanye West nog niet gezien hebben, staat wel al vast.

WINTOUROVER_TEE_BODY
Wintour is over - 29,00 euro