DIY: je eigen Godiva paasei

Geüpdatet op 25 Maart 2014 door ELLE België
DIY: je eigen Godiva paasei

colgod

Vorige week nam stagiaire Natalia een kijkje achter de schermen van Godiva. Missie: samen met topchocolatier Ilse Wilmots haar eigen paasei maken: "OMG!!!". Zo ging het eraan toe: 

Dat hygiëne op de eerste plaats komt bij Godiva, werd me al na snel duidelijk. De werkplaats en het atelier kom je niet zomaar binnen. Althans niet zonder eerst een contract te tekenen en niet zonder haarnetje, handschoenen, schort én schoenbeschermers. Het was niet mijn meest modieuze outfit maar dat kon me een zorg wezen: ik zou mijn eigen paasei maken! Als choc-a-holic bestaat er geen groter geschenk.

cov3

Na mijn handen zorgvuldig (meerdere malen) gewassen te hebben werd ik meegenomen naar het atelier waar ik opgewacht werd door Ilse Wilmots. Wilmots werkt al 20 jaar voor Godiva en is een van de zes hoofdchocolatiers. Hallo, droomjob! Wanneer ze vertelt over haar vak hoor je meteen wat voor expertise en passie achter de vrouw schuilt.

B1 (1)

Tijd om aan het werk te gaan! 

Voor de eerste laag vul ik een gietvorm met vloeibare chocolade. Vrijwel meteen giet ik de overtollige chocolade eruit om een zo dun mogelijk laagje te bekomen. Eenmaal afgekoeld, snijd ik de overtollige chocolade van de randen.

66
Voor de tweede laag mengt chocolatier Ilse melkchocolade met nougatine. Hiermee vul ik mijn eihelft. De overtollige chocolade giet/snijd ik opnieuw weg.

F
De derde en laatste stap is meteen ook de leukste! Voor de buitenkant dop ik het ei in een chocolade naar keuze (ik ga voor 72%). Nu mag ik het kind in mezelf loslaten en mijn ei versieren met bladgoud, geroosterde noten of karamel. Ik ga volledig los en ga voor full option!

a8

 

D1

 

212

 

C1

 

311

Het resultaat:

Schermafbeelding 2014-03-24 om 12.44.50

Geen atelier ter beschikking? Geen nood, je kan dit makkelijk thuis proberen. Het enige wat je nodig hebt is chocolade en een gietvorm. Let op dat je bij het smelten de chocolade niet aanbrandt! Doe dit dus best au bain marie.

Elk jaar brengt Godiva naar aanloop van Pasen een reeks exclusieve paaseieren uit. Die bestaan in diverse omhullingen en worden telkens gevuld met een selectie van minipaaseitjes en pralines. Het volledige paasaanbod vind je hier.

(Stagiaire: Natalia Tjurina)