Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 21 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Opschudding rond de capillaire avonturen van Madonna en Jared Leto. Ann Demeulemeester werkt aan een boek en Angelina Jolie doet het met Stella McCartney. 

Toegegeven, het is Madonna in het verleden gelukt een paar twijfelachtige trends te doen doorbreken –de kegelbeha op kop. Maar misschien wordt de Queen of Pop een beetje oud om de “next big thing” te voorspellen? Of begint haar stijlgevoel te haperen? Hoe dan ook, via Instagram legt ze zich toe op het promoten van… okselhaar. Vergezeld van de hashtags #artforfreedom #rebelheart #revolutionoflove laat de ster zich van haar meest harige kant zien. No comment.

Nog een andere haardos die de voorbije week voor ongeziene commotie zorgde: Jared Leto’s manen. De man, eigenaar van de beste ombre look ter wereld (we geven onze jaloezie zonder schroom toe), postte eerder deze week een foto op zijn Instagram met kort geknipte haren. Zijn fans gingen meteen door het lint: “noooooooo”, “o God nooooo” en “OMFG” waren zowat de meest voorkomende reacties. Even later liet de ster weten dat het om een oude foto ging en stelde hij zijn volgelingen gerust met een recenter beeld –waaruit blijkt dat hij de vergelijking met Jezus Christus nog steeds aan kan. En de wereld kan weer ademen... Schermafbeelding 2014-03-21 om 12.26.35

Collab van het jaar: Angelina Jolie, Stella McCartney en Disney! De actrice en de designer ontwierpen samen een kindercollectie in het kader van Jolie’s nieuwste prent Maleficent. Daarin neemt ze de rol van boosaardige fee op zich, terwijl Elle Fanning Doornroosje vertolkt. De collectie behelst een achttal looks voor jongens en meisjes tussen 4 en 14 jaar. Hij is verkrijgbaar vanaf eind april, 10% van de opbrengst ervan gaat naar de liefdadigheidsorganisatie SOS Children’s Villages. We love!

Ann Demeulemeester krijgt de Rizzoli treatment! De geliefde ontwerpster, die enkele maanden geleden in een prachtige brief afscheid nam van haar label, werkt aan een boek met de beroemde uitgeverij. Het boek belooft een erg persoonlijke inkijk in het leven en werk van de mysterieuze Demeulemeester. Vanaf half oktober in de rekken, we zijn benieuwd!

Beyoncé heeft zich, in navolging van Justin Bieber vorig jaar, aan een bezoekje van het Anne Frank museum gewaagd. De ster, die gisteren in ons land te gast was, nam even vrij van haar tournee om het beroemde huis te bezoeken. In tegenstelling tot Bieber –die het nodig vond Anne Frank in het gastenboek tot ‘Belieber’ te bombarderen- hield Queen B het op een ingetogen plaatje. Well done, B.