In de handtas van … Marjorie Vermeulen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van … Marjorie Vermeulen

marjorie

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Ontwerpster Marjorie Vermeulen gunt ons een kijkje in haar tas: 

INTRODUCTIE

Marjorie Vermeulen ontwerpt al een tijdje vrouwencollecties. In 2006 studeerde ze af aan de  academie van La Cambre, om vervolgens Brussel een jaar in te ruilen voor Parijs. Daar deed ze ervaring op bij modehuis Chloé. Na haar terugkomst ontwerpt ze haar eerste prêt-à-porter collectie voor vrouwen. Haar stijl is minimalistisch, vrouwelijk met een rock-'n-roll kantje. Benieuwd of de inhoud van haar tas ook die stijl weerspiegelt?

_GD32270

_GD32275

1/

_GD32262

_GD32254

THE BAG

„Dit model van Balenciaga sleur ik overal mee naartoe. Ik gebruik hem als werktas, maar ook als handtas om mee uit te gaan. Mijn vorige tas was er ook eentje van Balenciaga, maar dan in het lichtgrijs. De kleur werd vrij snel vuil, dus schakelde ik over naar een zwart exemplaar. Bovendien matcht zwart altijd bij mijn outfit. Zelfs in de zomer durf ik te kiezen voor donkere tinten, ik kan trouwens geen collectie maken zonder. Ik hou gewoon van zwart.”

_GD32265

_GD32207_1

 

2/

VAN A$AP ROCKY TOT GIRLS IN HAWAII

„Ik kan niet zonder muziek. Mijn absolute topper op dit moment? Lorde! Ik luister graag naar uiteenlopende genres, van commerciële funky deuntjes tot zware rap. Om een paar namen te noemen: The Magician, Disclosure, Drake, Girls in Hawaii, Moon Boots, A$AP Rocky, Arctic Monkeys, … Veel hangt af van mijn mood. Als ik aan het werk ben, zet ik muziek op, maar dan luister ik er niet echt naar. Tijdens mijn werk vergeet ik alles rondom me. Op zo'n momenten heb ik geen tijdsbesef en vergeet ik zelfs om te eten.”

_GD32184_2

_GD32187

3/

GIRLS JUST WANNA HAVE FUN

„Ik hou van meisjesachtige spullen, zoals deze Marc Jacobs pen in de vorm van een lipstick. Ik vindt het leuk als spulletjes iets stoers maar tegelijkertijd ook iets meisjesachtig hebben. Dat vind je ook terug in mijn collecties. Ik gebruik strakke lijnen en veel zwart, maar toch zijn het vrouwelijke snits.”

_GD32175

_GD32263

_GD32180

„Make-up is belangrijk. Ik heb een gevoelige huid dus ik hecht veel belang aan goede producten. In mijn make-up tasje van Louis Vuitton zitten een aantal producten waarop ik altijd kan rekenen. Ik hou niet van droge handen, dus heb ik ook altijd een tube handcrème mee -die van L'Occitane werkt voor mij het beste. Ik koop meestal dezelfde producten, al durf ik af en toe nieuwe merken uitproberen. Als ik goed product ontdek, blijf ik het gebruiken.”

_GD32196

_GD32184

 

4/

BALENCIAGA? OUI!

„Wat er zeker niet mag ontbreken in elke handtas? Mijn portefeuille, zonder zou je niet ver geraken. Deze van Balenciaga gaat al een tijdje mee. Zoals je kan zien, is het weer een stoer model.„

„Verder heb ik nog deze parfum verstuiver bij, zo kan ik van geur wisselen wanneer ik wil. Op dit moment zit er Rain van Marc Jacobs in.”

_GD32169

_GD32191

(Stagiaire Oona Smet)