Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 19 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsAngelina Jolie staat met dochter Vivienne op de set, Vivienne Westwood neemt ecologische douches en Jean Paul Lespagnards expo in Parijs wordt verlengd. 

Het moeten verwarrende tijden zijn voor Vivienne Pitt. Het ene moment is haar moeder een glamoureuze superster, het volgende verandert ze in boosaardige heks. De kleuter stond naast Angelina Jolie op de set van diens nieuwste film Maleficent, waarvan de eerste beelden publiek zijn gemaakt. Benieuwd of kleine Vivienne de smaak te pakken heeft. Haar moeder begon immers ook op erg jonge leeftijd. maleficent-vogue-11-11mar14-disney_b_1080x720

Opnieuw een The Makers campagne voor Lee Cooper. Het label zette vorig jaar wereldwijd  creatievelingen in de kijker, deze keer krijgt elk land apart zijn eigen “makers”. Voor België zijn dat meubelontwerper Nick Bal en schilder Charlotte De Cock -2 jonge artiesten die op het punt staan de kunstwereld te veroveren. De samenwerking met Bal gaat zelfs verder dan de campagne: hij neemt de meubels van de Lee Cooper winkels in Genk en Luik voor zijn rekening.

Over artiesten gesproken, het gaat Jean-Paul Lespagnard voor de wind. De ontwerper vormt de focus van een expo in het Parijse Galerie des Galeries, een tentoonstelling die wegens groot succes wordt verlengd. Sinds de openingsdag in januari kwamen meer dan 16000 bezoekers een kijkje nemen in Lespagnards wereld, een absoluut record. Wij bezochten zijn atelier eind December, ontdek hier hoe dat verliep.

Vivienne Westwood heeft zich opnieuw in de kijker gewerkt met een opmerkelijke stunt. De ontwerpster nam een campagnefilmpje op voor PETA naar aanleiding van Wereldwaterdag. Daarin is ze al douchend te zien, terwijl ze uitlegt hoe vegetarisme het mileu verbetert. Opnieuw een mooie boodschap, eerder schoor ze haar hoofd om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.