Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 18 Maart 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Een halfnaakte Kendall Jenner doet Instagram crashen, JBC slaat de handen in elkaar met Damiaanactie en Phoebe Phillo wordt geridderd. 

Kendall Jenner bevestigde dit weekend haar status van toekomstig topmodel. De 18-jarige reality ster postte op Instagram een foto in het kader van #MyCalvins campagne –het lingeriemerk vraagt bij wijze van campagne aan iedereen om een foto met haar lingerie te maken en die onder die hashtag de wereld in te sturen.  Jenners inzending had binnen de kortste keren bijna 1 miljoen likes en werd zo vaak gedeeld en bekeken dat de site even crashte. Wow, bij deze is er geen ontkomen meer aan de Kardashian/Jenner invasie.

Monaco’s jaarlijkse Bal de la Rose krijgt dit jaar een Russische twist. Karl Lagerfeld, de traditionele ceremoniemeester, laat zich inspireren door het contructivisme en de artiest Kazimir Malevich. De kunstbeweging kende aan het begin van vorige eeuw veel succes en kenmerkt zich door het gebruik van geometrische vormen. Aan de uitnodiging die hij schetste te zien, zal Lagerfeld ook deze uitdaging tot een stijlvol einde brengen. We zijn benieuwd.

Het wordt stilaan onmogelijk een Britse designer zònder eretitel te vinden. Zo werd Chloé ontwerpster Phoebe Philo dit weekend in Buckingham Palace geridderd door prins Charles. Phillo is de zoveelste designer op rij die een OBE (Order of British Excellence) krijgt toebedeeld. De Britten houden van mode, zoveel is duidelijk.

 JBC en Damiaanactie slaan de handen in elkaar. Met oog op wereldtuberculosedag (maandag 24 maart) ontwierp de keten een  viertaal sjaals, waarvan een deel van de opbrengst naar Damiaanactie gaat. 8 verkochte sjaals kunnen op deze manier één tbc-patiënt genezen. Mode ten dienste van het goede doel: we like!