Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid

Geüpdatet op 4 April 2019 door Commercieel team
Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid

De traditionele rituelen verdwijnen meer en meer uit ons leven. Toch geven we mijlpalen in ons leven nog altijd graag wat glans mee. En hoe doe je dat beter dan met een tijdloos juweel? Maar welk sieraad past nu het beste bij welke levensgebeurtenis? We vroegen het aan Julie Martens van Martens Juwelier - Createur.

De liefde voor juwelen kreeg Julie Martens van huis uit mee. Het was haar grootmoeder die de juwelierszaak uit de grond stampte. Haar moeder nam de business over, en vandaag is Julie de derde generatie die aan het roer staat van Martens Juwelier – Createur, met showrooms in Aalst en Sint-Niklaas. Het unieke aan een juwelierszaak is dat mensen bij jou langskomen voor de grote gebeurtenissen in hun leven. Heel fijn om klanten te zien groeien in hun leven.

1/

1. Geslaagd!

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 1
Hangertje van roségoud (18 karaat) in bloemmotief, afgewerkt met diamantjes, uit de collectie Romantic Vintage. 925 euro.

De eerste keer dat een meisje een juweel krijgt, is vaak bij het afstuderen. Ideaal is een Dancey Diamond: een discreet steentje aan een onopvallende nylondraad die op en neer ‘danst’ bij het bewegen, of een sober hangertje met een edelsteen om elke dag te dragen en te combineren met andere halssnoeren – jonge vrouwen houden van layeren. Jongeren stellen zich ook vaak vragen over de herkomst van de edelstenen. Wij gebruiken alleen 100% natuurlijke, conflictvrije diamanten.

2/

2. If you like it then you shoulda put a ring on it

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 3
Verlovingsring Papaver van witgoud (18 karaat) bezet met diamanten. Centrale diamant in cushionvorm. 5.600 euro.

Zo’n vijf à tien jaar later heeft het meisje vaak al een serieuze relatie die bezegeld wordt met een verlovingsring. Verlovingsringen zijn vandaag weer meer in trek dan vijftien à twintig jaar geleden. Een populair model is Papaver, met een diamant in cushion-shape (een vierkante vorm met afgeronde hoeken) op een tweebenige ring. Bij de verlovingsringen bieden we ook telkens een bijpassende trouwring.

3/

3. Omdat we het waard zijn

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 5
Armband uit de collectie Rivière van goud (18 karaat), bezet met diamanten. Vanaf 3.000 euro.

Een vrouw hoeft haar juwelen niet per se cadeau te krijgen. Vaak kopen ze ook een mooi stuk voor zichzelf, gewoon omdat ze daar zin in hebben, of omdat ze promotie hebben gemaakt bijvoorbeeld. Hun voorkeur gaat daarbij dikwijls uit naar een mooie, sobere armband, die ze later kunnen combineren met andere modellen.

4/

4. Baargoud

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 7
Oorstekers van ?? uit de collectie ?? euro. Bijpassende rondellen voor als het iets meer mag zijn: ?? euro.

Veel koppels trouwen niet meer, maar zetten wel de stap naar samen kinderen krijgen. Na de zware periode van negen maanden zwangerschap en de bevalling belonen mannen hun vrouw dan met een mooi sieraad. Geen ring, ze willen niet op de knieën gaan in de kraamkliniek, maar wel iets stijlvols en blijvends, zoals oorringen. Een klassieker voor dit soort push presents zijn tijdloze oorstekers die je op gelijk welke outfit en voor gelijk welke gelegenheid kunt dragen.

5/

5. De liefste van de hele wereld

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 9
Halssnoer van roségoud (18 karaat) bezet met diamanten. 1.955 euro.

Een moeder is onvervangbaar. Een kostbaar juweel drukt die erkenning het beste uit. In onze collectie vind je mooie sieraden in warme tinten die passen bij elke leeftijd. Bijzonder geschikt is een hanger van roségoud met een diamant in een natuurlijke, lichtbruine tint die heel discreet oogt.

6/

6. Happy You-day

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 11
Ring met opengewerkte montuur van goud (18 karaat) die de peervormige aquamarijn mooi laat schitteren. ??? euro.

Voor veel vrouwen is 40, 50 of 60 jaar worden een mijlpaal. Ze hebben al iets bereikt in hun persoonlijke of professionele leven, en vieren dat met een juweel, of krijgen het cadeau van hun partner. Aquamarijn, een halfedelsteen in een magnifiek blauw, past perfect bij deze gelegenheid.

7/

7. Gouden bruiloft

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 13
Ring van roségoud (18 karaat) met peervormige diamant (2 karaat) in lichtbruin. ??euro.

Een relatie die 25 jaar of langer standhoudt, dat is iets om trots op te zijn vandaag. Iets om te vieren met een mooie ring. Wij bieden een unieke modellen aan met een schitterende, peervormige diamant in een natuurlijke, lichtbruine tint die op een subtiele manier schittert.

8/

8. Karaat vs karaat

Wishlist: een juweel voor elke gelegenheid - 15

Met karaat wordt de zuiverheid van een edelmetaal aangeduid. 24 karaat is zuiver goud, 18 karaat duidt op 75% goud. Juwelier Martens werkt uitsluitend met goud van 18 karaat. De waarde van edelstenen wordt dan weer bepaald aan de hand van de 4 C’s: cut (de slijpkwaliteit), clarity (de zuiverheid, van Imperfect over Small Inclusions tot Flawless), Color (de mate waarin kleurloze diamanten een gelige weerschijn hebben) en Carat (karaat, het gewicht van de diamant, niet te verwarren met de eenheid van zuiverheid bij goud).

Meer inspiratie vind je op www.juweliermartens.be

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Martens Juwelier Createurwww.juweliermartens.be