Raf Simons en Tim Coppens in de running voor prestigieuze modeprijs

Geüpdatet op 13 Maart 2014 door Laure Vandendaele
Raf Simons en Tim Coppens in de running voor prestigieuze modeprijs

cfdaawards

Gisteravond werden de genomineerden voor de jaarlijkse 'Council of Fashion Designers of America' (CFDA) awards bekendgemaakt. Landgenoot Raf Simons maakt kans op de International Award voor zijn werk bij modehuis Dior.

Ook dit jaar zal de Council of Fashion Designer of America zowel opkomend talent als modeveteranen in de bloemetjes zetten. Zo werd ook Tim Coppens, voor het tweede jaar op rij, genomineerd in de categorie Swarovski Award for Menswear.

Hoewel het voor de genomineerden afwachten is tot 2 juni, is Tom Ford nu al zeker over de prijs voor zijn hele carrière. De Amerikaanse ontwerper zal op die dag de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

In de categorie 'Womenswear Designer of the Year' gaat het er spannender aan toe. Daarin neemt Marc Jacobs (die zijn laatste collectie voor Louis Vuitton ontwierp) het op tegen Joseph Altuzarra en Alexander Wang.

Die laatste maakt eveneens kans op de award voor beste accessoireontwerper. Wang heeft in deze categorie geduchte concurrentie van The Row's  Mary-Kate en Ashley Olsen en Proenza Schouler's Lazaro Hernandez and Jack McCollough.

Of de Amerikaanse Fashion Council in onze landgenoot Raf Simons de beste internationale ontwerper van het jaar ziet, ontdekken we op 2 juni. Op die datum worden de awards uitgereikt in New York.