ELLE zoekt freelance journalisten

Geüpdatet op 11 April 2019 door Commercieel team
ELLE zoekt freelance journalisten

Altijd al eens willen werken voor een modemagazine? ELLE.be is op zoek naar goede freelance journalisten op zelfstandige basis! Waag je kans en wie weet krijg jij deze droomjob te pakken, maar wat maakt van jou die ene parel? We helpen je alvast op weg...

Wat zoeken we precies in een journalist?

Een vlotte pen! Ja mode is je ding, maar je wordt in de eerste plaats aangenomen om mooie teksten te schrijven. “Ik heb er altijd van gedroomd om journalist te zijn en mijn hobby is magazines lezen”: de zin die op negen van de tien CV’s voorkomt. Tot je die mensen aan het werk zet en blijkt dat ze geen letter kunnen of willen schrijven. Je zou verbaasd zijn hoeveel kandidaat-journalistes na een week sneuvelen omdat ze drie artikels per dag verwarren met “een ongezond hoge werkdruk”.

Een doorzetter! Een job als modejournalist is heel glamoureus, maar voor elk uur dat je op de modeweken of een shoot paradeert, breng je tien uur achter je bureau door om alles voor te bereiden, te coördineren en uit te schrijven. Onthoud dus heel goed: het is keihard werken!

Een creatieve geest! We verwachten van een journalist dat hij/zij proactief is, zelf ideeën en suggesties aanvoert, ’s morgens op eigen houtje het (mode)nieuws doorneemt en zelf creatieve projecten op poten zet. Wil je een videoreeks met food hacks maken? Super, aan de slag! Lijkt het je een leuk idee om een mode-ABC uit te werken? Laat maar komen! Heb je via Instagram een coole artiest ontdekt? Ga die interviewen! Ben je een beautyfreak? Werk een tutorial uit! We hebben een studio, een beautyroom, een gigantische dressing én heel veel andere creatievelingen ter beschikking: the sky is the limit, maak daar gebruik van!

Een levensgenieter! Naast al het bureauwerk krijg je ook de kans om fotoshoots bij te wonen, videoshoots te coördineren, de aanstormende wintercollecties als allereerste te ontdekken, als model te fungeren in onze tutorials, absurd leuke product launches bij te wonen, artiesten te ontmoeten, de nieuwste workouts uit te testen, grappige challenges aan te gaan (indoor skydiven, anyone?), héél veel donuts te eten én het reilen en zeilen achter de schermen van de modewereld te ontdekken.

Een liefhebber van mode, beauty en lifestyle! Als journalist van een modemagazine, is het natuurlijk belangrijk om feeling te hebben met de bijhorende onderwerpen. Komt er een fashion week aan? Dan moet je gepassioneerd zijn door de verschillende designers en de vele modeshows. Een nieuwe lipstick dat bijna uitkomt? Of een nieuwe nagellak? Ook hierover moet je vlot kunnen schrijven. ELLE draait natuurlijk niet alleen om mode en beauty, maar ook thema's zoals reizen, sport, deco en food moeten spontaan uit je pen rollen!

Een perfectionist! Lees je teksten driemaal na voor je ze indient, zorg dat àlle onoplettendheden eruit zijn gehaald, gebruik alleen afbeeldingen die scherp zijn, lak je nagels wanneer je handen in beeld komen voor een DIY-tutorial, ruim je bureau op… kortom: lever geen half werk, enkel juweeltjes waar je zelf terecht trots op kan zijn!

Ben jij de parel die we zoeken? Stuur dan als de donder je CV en motivatiebrief naar lae@editionventures.be en make it work!