Peter Philips aan de slag bij Dior

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Peter Philips aan de slag bij Dior

PPXPD2

De freelance dagen van Peter Philips zijn voorbij. Onze landgenoot zwaait vanaf vandaag de plak bij de beautyafdeling van modehuis Dior. Philips is de tweede Belg die een hoge functie bij het prestigieuze modehuis bekleedt. Kameraad Raf Simons bepaalt al enkele seizoenen de identiteit van het hedendaagse Dior.

Peter Philips heeft een nieuwe job. Nadat de make-upmeester begin vorig jaar zijn afscheid bij Chanel aankondigde, gaat de Belg aan de slag als 'creatief directeur' bij Dior. Philips zal vanaf nu zijn stempel op de nieuwe make-upcollecties van het Franse modehuis drukken. Een uitdaging waar de Belg enorm naar uitkijkt: 'Het is een hele eer om zoveel verantwoordelijkheid te krijgen van een innoverend merk dat ik diep respecteer', aldus Philips.

Ook in het kamp van Dior zijn ze blij met de aanstelling van Philips. ' Zijn talent en unieke kijk op schoonheid zijn wereldberoemd', zegt Claude Martinez van Parfums Christian Dior.

Peter Philips studeerde in 1993 af aan de Modeacademie van Antwerpen. Nadien ging hij aan de slag achter de schermen van verschillende modeshows in Parijs waar hij in de ban raakte van make-up. Philips kende zijn doorbraak in de wereld van make-up met enkele vernuftige looks voor Raf Simons, slechts één van de vele grote namen in de mode die een beroep deden op de kunsten van Philips.  In 2008 ging Peter Philips aan de slag als 'Global Creative Head of Makeup' bij Chanel, maar kondigde begin 2013 zijn vertrek bij het Franse modehuis aan. Een flink jaar later vinden Belgen Simons en Philips elkaar opnieuw bij Dior.