Sfeerarchitect tipt de grootste trouwtrends voor 2020

Geüpdatet op 13 januari 2020 door Laure Vandendaele
Sfeerarchitect tipt de grootste trouwtrends voor 2020©Instagram

Van over-the-top trouwtaarten tot duurzame trouwpartijen, dit zijn de grootste trouwtrends voor 2020.

De grootste trouwtrend van 2020 is ongetwijfeld 'trouwen in 2020'. 2/2/2020, 22/2/2020 of variaties op datzelfde thema misstaan nu eenmaal niet op een save-the-date. De hoogdagen van roze gouden accessoires en Pinterest-waardige 'barn weddings' lijken voorbij, maar het begin van een nieuw decennium brengt weer heel wat nieuwe trouwtrends.

Heb je een trouwpartij te plannen maar weet je niet waar te beginnen? Dat is begrijpelijk, hét feest van je leven in elkaar boksen is nu eenmaal niet niets. Zakt de moed je al bij het uitzoeken van een save-the -date kaartje je in al in de schoenen, laat je dan bijstaan door een professional. Sfeerarchitect en event planner Julie Backaert van Carte Blanche maakte van trouwerijen organiseren haar beroep en weet als geen ander hoe je anno 2020 in het huwelijksbootje stapt.

LEES OOK: deze verlovingsringen zijn het populairst bij millennials

trouwtrends 2020 carte blanche julie backaert
Julie van Carte Blanche

Duurzaamheid

trouwtrends 2020 all green wedding

"Ook huwelijken worden op zo goed als alle vlakken duurzamer. Steeds meer trouwers kiezen ervoor om hun gasten niet ver te laten reizen, stellen een diner met seizoensgebonden producten samen en beperken het gebruik van plastiek. Uitnodigingen worden gedrukt op gerecycleerd papier of per e-mail verstuurd. Meer en meer krijg ik de vraag om bewust te werk te gaan bij het ontwerpen van het huwelijksfeest. Een hele uitdaging, want de afvalberg na een event is steeds heel groot. Wij proberen het gebruik van papier geregeld te beperken door niet meer met traditionele menu’s en naamkaartjes te werken, maar hier en daar een ecologisch verantwoord alternatief aan te bieden."

Deze invite kan je na afloop van het feest planten

Bruidstaart

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Isabelle Dierckxsens (@isabelle_dierckxsens) op

"De bruidstaart is terug van heel lang weggeweest. Meer en meer koppels kiezen opnieuw voor een over-the-top weddingcake. Niet alleen de 'nude cake' maar ook zijn rijkelijk gedecoreerde variant is weer heel erg in trek. Ik ben een grote fan van de taarten van Isabelle Dierckxsens, haar creaties zijn zo mooi dat je ze bijna niet wil opeten."

Bloemen

trouwtrends 2020 gedroogde bloemen

"In 2020 gaan we voor heel veel kleur! Verse bloemen blijven populair maar ook gedroogde bloemen maken een comeback. De combinatie van beide is heel mooi, maar stiekem hoop ik dit jaar een bruidje te kunnen overtuigen om all-the-way te gaan en voor 100% gedroogde boeketten te kiezen. 'All green weddings' worden steeds populairder, ook hier wordt ingezet op duurzaamheid en werkt men het liefst met  lokaal gekweekte bloemen. Verkoopplatformen zoals Bloomer zijn hier al volop op aan het inspelen."

trouwtrends 2020 bloemen

Op maat

trouwtrends 2020 verlichting

"De persoonlijke aanpak is prioritair. Een huwelijksfeest op maat, 100 % aangepast aan de stijl en smaak van het koppel is de norm. Steeds meer gaat het om het creëren van een bepaalde sfeer dan om een standaard trouw in een klassieke omgeving. De juiste verlichting is belangrijk om de perfecte sfeer te scheppen. Goede verlichting vormt in 2020 dan ook de perfecte finishing touch op een unieke en perfect gestylede trouwerij."

Geen rijst

trouwtrends 2020 confetti bloemen
Zelfgemaakte confetti met bloemetjes

"Rijst en papieren confetti zijn een hele grote no-no geworden. Net zoals vuurwerkstokjes, overigens. Ze zorgen op verschillende vlakken voor overlast (vogels verteren de rijst niet en sterven, als het regent is die rijst op de grond spekglad, iemand moet het opruimen en de vuurwerkstokjes zijn zo gevaarlijk voor brand, brandwonden en stinken verschrikkelijk, daarom gaan we steeds op zoek naar een
originele alternatieven. We maken confetti van gedroogde bloemetjes of knippen zelf verse confetti van blaadjes (vergaat gewoon net zoals de blaadjes die van de bomen vallen) en gebruiken bellenblaas. Met slimme lichttechnieken kan je het gemis van de vuurwerkstokjes opvangen."

www.carteblancheje.be

LEES OOK:

11 x Belgische en betaalbare verlovingsringen met diamanten

Deze Belgische verlovingsringen zijn een hit op Instagram