SOS: 5 tips voor een bad hair day

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
SOS: 5 tips voor een bad hair day

colbhd

Je kent het wel: een bad hair day, je kan geen kant uit met je haar. Geen nood, met deze 5 handige tips stap je toch nog stijlvol de deur uit.

1/

 

updo

Tip #1: Opsteken die handel

Ongewassen haar biedt de perfecte structuur voor opsteekkapsels. Spuit eerst wat droogshampoo om vuil te verwijderen en kam vervolgens je haren op aan de wortels voor extra volume en grip. Draai je lokken in een nonchalante dot en speld vast. Maak het geheel wat fleuriger met een leuke sjaal of haarlint.

2/

Fashion Week Berlin - Backstage Minx

Tip #2: Glam

Droog, kroezelig haar? Ideaal voor een glam look! Smeer je haar in met een beetje olie voor glans en ga aan de slag met de krultang. Kies voor een zijscheiding voor een jaren-70-gevoel.

3/

staart

Tip #3: Paardenstaart

Niets zo tijdloos en makkelijk als een paardenstaart. Te saai? Probeer een wet look! Verdeel met je vingers wat haarmousse over handdoekdroog haar en maak je lokken vast in een lage paardenstaart. Ook nadat je haar droog is, zorgt de mousse voor een blijvende net-uit-de-douche-look. 

4/

vlecht

Tip #4: Vlechtwerk

Vlechten zijn perfect voor dik haar. Ga voor een nonchalante zijvlecht of kies een Griekse vlecht als je eerder fijn haar hebt. Lees hier hoe het moet!

 

5/

cam

Tip #5: Camouflage

Geen tijd voor gedoe? Kies een hip hoofddeksel. Zo gefixt! Dit seizoen is de pet trouwens helemaal terug van weggeweest.

(Stagiaire: Natalia Tjurina)